Naisrockareiden kolmas ja tähän mennessä kovin

Barbe-Q-Barbies Tuskassa vuonna 2013.

wwwbarbies Kitararockin lipun korkealle jo kahdella edellisellä pitkäsoitollaan, vuonna 2010 ilmestyneellä debyytillään All Over You ja kaksi vuotta sitten julkaistulla Breaking All The Rulesilla nostanut Barbe-Q-Barbies on julkaissut tähän mennessä monipuolisimman albuminsa.
Sen sisällöstä kaksi iskevää rockrallia; levyn avaava erinomainen riffittelyn, kertosäkeen ja sooloilun yhdistelmä Babylon sekä liki pitäen yhtä onnistunut, iisimpi Under My Skin on julkaistu aikaisemmin singleformaatissa. Vaikutteidensa laaja-alaisuutta yhtye tuo erityisesti esiin keskitempoisemmalla ja tyylitajuisesti paisuttelevalla raidalla Stone Cold sekä astetta rivakammalla, mutta koukukkaalla Incompletella. Sävellyksensä osalta yhtyeen ulkopuolisten tahojen käsialaa oleva Driver’s Seat on tarttuvuudessaan eräs pitkäsoiton hittipotentiaalisimmista raidoista.

Perusarvojen rocksoundia edustavalla Queen Deadlyllä on tarjottavanaan riffissään miellyttävä takauma neljänkymmenen vuoden takaiseen Hurriganes-klassikkoon Crazy Days, kipakkaa kitarasooloilua ja kekseliäs suvantokohta. Sexual Frustration on etenkin solisti Niki Rockin taidonnäyte. Tiukimpiin rockpaloihin lukeutuvalla Not For Youlla on ennen kitaralataustaan tarjottavanaan hienoinen psykedeliaosa. Fall on riffittelynsä iskevyydessä ja onnistuneessa kitarasoolossaan sekä kaivattavassa suvantokohdassaan yksi pitkäsoiton parhaista raidoista. Arvailuille tilaa antamattoman Get Out –viestin sisältävä Wasted lukeutuu kokonaisuuden ankarimpiin rockrypistyksiin ja albumin päättää sen retrohenkisin esitys Born to R ’N’ R, joka teemastaan huolimatta svengaa lempeän miellyttävästi.

Barbe-Q-Barbies on työstänyt onnistuneen albumikokonaisuuden ja rundi, jolle yhtyettä ilman muuta kannattaa mennä tsekkaamaan, on juuri alkamassa. Sen kolme ensimmäistä konserttia Barbiesit soittavat kaksikymppisiään juhlistavan The Flaming Sideburnsin lämmittelijänä.

Pertti Pulkkanen, teksti & CecilK, kuva