Musiikkia sateelta suojassa

Teksti: Kalevi Hämäläinen
Kuvat: Risto Takala
Erkka Parkkinen odottaa tapahtumaa luottavaisin mielin.

Joensuu Areenalla päästään nauttimaan elävästä musiikista lokakuun alussa. Lehtiä Ilosaaressa -sisäfestivaalin artistikattaukseen kuuluu tänä vuonna Antti Tuisku, Jenni Vartiainen, JVG, Pyhimys ja Teflon Brothers. Tapahtumaa järjestävä Kerubin tuottaja Erkka Parkkinen on esiintyjävalikoimaan erittäin tyytyväinen.

”Toiveita artisteista on kuultu ja nyt kävi todella hyvä tuuri sen suhteen, ketkä artistit ovat kiertueella ja tuolloin vapaana. Etenkin, kun JVG ja Antti Tuisku julkaisivat myös uudet levyt”, toteaa Parkkinen.

Tapahtumapaikassa on ollut vaihdoksia viime vuosina ja nyt Lehtiä Ilosaaressa järjestetään Joensuu Areenalla toista kertaa. Tähän on monta syytä.
”Suomen kesä on, mitä on, ja Suomen syksy on vielä ailahtelevampi. Areenalla ei tarvitse ainakaan huolehtia, tuleeko siellä vettä niskaan. Areena on myös aivan ydinkeskustassa, harvassa kaupungissa on tällaista mahdollisuutta.”

Tilastakaan ei Areenalla ole puutetta, koska sinne mahtuu useampi tuhat kuuntelijaa.
”Kapasiteetti on tässäkin tapahtumassa 5000. Areena on hyvä paikka järjestää, siitä saa hienon näköisen ja puitteet tulevat olemaan hienot”, Parkkinen kehuu.

”Kun kaupunkiin tulee paljon ensimmäisen vuoden opiskelijoita, Joensuu Areena tapahtumapaikkana antaa varmaan muualta tulleille opiskelijoille raikkaan kuvan tästä kaupungista. Ylipäätään opiskelijat on otettu tapahtumassa huomioon, minkä voi huomata opiskelijalipun hinnasta”, Parkkinen lisää.

Parkkinen toteaakin, että eri musiikkitapahtumat kohdistetaan lähtökohtaisesti eri kohderyhmille.
”Verrattuna joulukuun Kerubi Live Goes Joensuu Areena -tapahtumaan, Lehtiä Ilosaaressa on suunnattu enemmän opiskelijoille, kun taas Soar Festival on ehkä vielä vähän nuoremmille.”

Parkkisen mukaan liput ovat menneet hyvin kaupaksi, joten Lehtiä Ilosaaressa on mitä ilmeisimmin tavoittanut kohdeyleisönsä.
”Reilusti yli puolet lipuista on myyty jo kolmisen viikkoa ennen tapahtumaa. Jos lippujen maksimimäärä on 5000, niin niitä tulee myytyä varmaan neljän ja viiden tuhannen välillä. Mahdollisuudet olisi siis myydä tapahtuma loppuun.”

Lehtiä Ilosaaressa on otettu aiempina vuosina lämmöllä vastaan ja siitä on tullut hyvää palautetta. Näin näyttää olevan tänäkin vuonna.

”Sosiaalisessa mediassa on hyvä kuhina, ihmiset antavat paljon lämpöä sekä artisteista että järjestelystä”, Parkkinen kertoo.
”Hyvältä näyttää ja luottavaisin mielin ollaan. Toivotaan, että tulee Areena täyteen.”

Lehtiä Ilosaaressa Joensuu Areenalla 6. lokakuuta.