Murroskausi tarjoaa tilaisuuden muutokseen

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri valitaan tiukalla aikataululla. ISYY:n hallituksen puheenjohtaja arvioi, että valinnasta tulee vaikea.

Itä-Suomen yliopiston pääsihteerin paikka julistettiin hakuun 9. syyskuuta, ja hakuaika päättyy 9. lokakuuta. ISYY:n edustajisto valitsee pääsihteerin hallituksen suorittaman esikarsinnan jälkeen kokouksessaan 24. lokakuuta.
Kyynikko voisi nähdä nopean aikataulun tarkoitushakuisena ratkaisuna, jotta pääsihteeriksi saataisiin junailtua joku syntyvän ylioppilaskunnan sisäisestä eliitistä. ISYY:n hallituksen puheenjohtaja Perttu Koistinen tyrmää tällaiset väitteet.
”Kyse on siitä, että ISYY:n edustajisto ei ehtinyt järjestäytyä keväällä, ja yliopistolakikin hyväksyttiin vasta toukokuussa. Hakuajan suhteen tässä on menty sääntöjen puitteissa.” Koistinen mainitsee, että saapuneiden hakemusten perusteella myös KYY:n ja JoYY:n ylioppilaskuntien ulkopuoliset hakijat ovat löytäneet paikan.
Hän uskoo, että pääsihteerivalinnasta syntyy tiukka keskustelu.
”Tällainen murrosvaihe voi olla myös hyvä aika nykyisille toimijoille siirtyä muihin tehtäviin”, hän arvioi.
Hän ei myöskään usko, että pääsihteerikisasta tulisi kampusten välinen kamppailu.
”ISYY:n hallituksen Joensuu-enemmistöstä huolimatta hallituksen jäsenet tuntevat vastuunsa ja olen varma, että paras henkilö valitaan kampuksesta riippumatta.”

Pääsihteerin toimipaikaksi tulevat kaikki kolme kampusta, mutta käytännössä valittu pääsihteeri valitsee itse kampuksen, jossa pääasiassa toimii.
”Voihan pääsihteerin päätoimipiste tulla vaikka Savonlinnaan. Luonnollisesti pääsihteeriltä edellytetään matkustusvalmiutta.”, hän lisää.
Kuopion yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Janne Mertanen on ilmaissut kiinnostuksensa ISYY:n pääsihteerin tehtävään.
”Kyllä olen kiinnostunut tehtävästä ja aion laittaa hakemuksen pian. Uskon olevani vahvin hakija”, Mertanen toteaa.
Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Pekka Koivaara kertoo, ettei ole vielä tehnyt päätöstä asian suhteen.
Pääsihteeri aloittaa tehtävässään 1.1.2010.