Movember alkoi Carelialla

VIIKSET – ESN Joensuu tarjosi perjantaina 1. marraskuuta opiskelijoille mahdollisuuden sheivata alkavan Movemberin kunniaksi. Pöydälle oli asetettu kahvin ja esitteiden lisäksi partahöyliä. ”Kuun ensimmäisen päivän hegessä annetaan mahdollisuus ajaa viikset tässä tai kotona.”
ESN Joensuun aktiivijäsen Simo Ritari kertoo. Simo kertoo pöydän ääreen pysähtyneille Movemberista ja ESN Joensuun toiminnasta. 29.11. ESN Joensuu järjestää Ilonassa Viiksi-gaalan, joka Simon sanojen mukaan tulee olemaan itse Movemberin tapaan tyylikäs tapahtuma.
Paikalla Movemberia mainostamassa on myös ESN Joensuun puheenjohtaja Monica Sanchez. Hänen mukaansa Movember-tempauksen tarkoituksena on olla sosiaalinen Erasmus tapahtuma, jossa vaihto-oppilaat ja suomalaiset opiskelijat saataisiin yhteen.
”Päädyimme Movemberiin, koska ESN halusi järjestää, jotain sosiaalista toimintaa ja Simo oli osallistunut Movemberiin ennenkin,” Monica paljastaa.

Nopeasti ilmestyy ensimmäinen vapaaehtoinen ajeltava paikalle. Unkarista kotoisin oleva Ákos Porcsin ja Simo siirtyvät Carelian miesten vessaan.
”Otetaan muut huomioon ja mennään vessaan tekemään ajelu”, Simo toteaa. Toisaalta matkaan lähtee myös Monica ja naispuolinen toimittaja, mikä hieman hämmentää muita vessassa käyjiä. Ulkopuolisten ihmettely ja kameroiden räiske ei häiritse sheivaajia.
”Ystävä kertoi tapahtumasta ja päätin tulla, koska kuulosti hauskalta. Lisäksi näin vaihto-oppilaana haluan olla mahdollisimman monessa jutussa mukana”, Ákos kertoo.
Ajettuaan naamansa Ákos kertoo tuntevansa olonsa raikkaaksi.
”Odotan tätä kuukautta innolla, kun ei tarvitse ajella ollenkaan. Tulen näyttämään hassulta!” Ákos sanoo menevänsä ESN Joensuun Movember-bileisiin marraskuun lopulla vaikka näyttäisikin hassulta. Simo kannustaa Ákosia.
”Kukaan ei näytä hassulta niissä juhlissa. Paikalla on vain herrasmiehiä ja pelkureita.”

Ákosilta löytyy myös henkilökohtainen suhde viiksiin.
”Isällä oli isot viikset 25 vuotta. Toivottavasti hän on nyt ylpeä minusta”, Ákos naurahtaa.