MM-saunomisyrityksen reitti varmistui

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä saunan vetämisen maailmanennätysjahti lähenee. Saunaa vedetään Kuopion matkustajasatamassa Ravintola Wanhan Sataman ja Hotelli Scandicin välillä. Sauna lähtee liikkeelle perjantaina 13. toukokuuta aamu yhdeksältä ja päättyy maanantaina 16. toukokuuta kello 17.00. Sauna pysähtyy vasta kun 80 tuntia saadaan täyteen. Tämän jälkeen sauna huutokaupataan Kuopion torilla.

Alun perin saunaa oli tarkoitus vetää kampusten välillä Joensuusta Kuopioon. Haave peruuntui kuitenkin turvallisuussyistä ja tapahtuma siirrettiin Kuopioon. Ylioppilaskunta järjestää kyyditykset Joensuusta ja Savonlinnasta tapahtumaan. Innokkaille osallistujille riittää vielä tilaa.

”Kyseessä on siis edelleen aidosti kolmen kampuksen yhteinen haaste. Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut reilusti yli 30 vetäjää ja lisää tarvitaan. Nyt herätys ja kaikki ilmoittautumaan”, ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Jukka Mähönen kannustaa opiskelijoita ja yliopiston henkilökuntaa.

Mähönen veikkaa, että mahdolliset ilmoittautujat odottelevat vielä perinteistä viime hetkeä. Hänen mukaansa erikoisen saunakokemuksen lisäksi vetäjät saavat muistoksi yliopiston logolla varustetun pyyhkeen sekä haalarimerkin. Lisäksi jokaiselle vetäjälle on varattu tölkki olutta tai virvokkeita.

”Halukkaiden kannattaa pitää kiirettä, sillä vetovuoroja jaetaan jo nyt. Ilmoittautunut pitäisi olla viimeistään tiistain 10. toukokuuta aikana”, Mähönen kertoo.

Mähönen harmittelee, ettei yhtään lahjoittajaa ole vielä ilmoittautunut mukaan. Opiskelijoiden ja yliopiston henkilökunnan lisäksi yksityisillä lahjoittajilla ja yrittäjillä on mahdollisuus varata saunavuoro lahjoittamalla varoja yliopiston varainkeruuseen.

Tempauksen tavoitteena on rikkoa Kuopion korkeakoulun ylioppilaskunnan 30 vuotta sitten tekemä saunanvedon maailmanennätys. Tuolloin opiskelijat vetivät tehdasvalmisteista saunaa Väinölänniemen ympäri 78 tuntia. Nyt saunaa on tarkoitus vetää 80 tuntia.

Ylioppilaskunta on laatinut turvallisuussuunnitelman, jolla se pyrkii erityisesti takaamaan vetäjien ja saunojien turvallisuuden.


Lisätietoja