MM-ennätyssauna päätyykin kiertämään Kuopiota

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan saunanvetosuunnitelmat poikkesivat kurssistaan, kun Joensuun ja Kuopion kampukselle välille suunniteltu tempaus joudutaan keskittämään Kuopioon liikenneturvallisuuden takia. Ylioppilaskunnan ja poliisin välillä käytyjen keskustelujen jälkeen ylioppilaskunta tuli siihen tulokseen, ettei sillä ole resursseja taataa täyttä turvallisuutta vetäjille ja muille tielläliikkujille kampuskaupunkien välisellä maantietaipaleella.

”Aika ja henkilöresurssit tulivat esteeksi saunanvedolle Joensuusta Kuopioon. Idean alkuperäinen tavoite yhdistää yliopistokampuksia toteutuu edelleen, sillä järjestämme kyyditykset Joensuusta ja Savonlinnasta tapahtumaan. Kyseessä on aidosti kaikkien kampuksien yhteinen haaste”, toteaa ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Jukka Mähönen.

Opiskelijat ovat olleet tapahtumasta innostuneita. Vetämisestä kiinnostuneita on reilun viikon ilmoittautumisajan jälkeen kasassa nelisenkymmentä, mutta lisää vetäjiä tarvitaan.

”On ollut hieno havaita, miten opiskelijat ovat ottaneet haasteen omakseen. Muutamat opiskelijat ovat jopa luvanneet vetää saunaa yötäpäivää, jos vain vuoroja löytyy”, Mähönen hymähtää.

Ylioppilaskunta paljastaa saunanvedon lopullisen reitin vappuaattona.

Saunan veto aloitetaan perjantaina 13. toukokuuta kello 9 aamulla, ja sauna pysähtyy maanantai-iltana 16. toukokuuta kello 17. Tuolloin koko tapahtuman ajan lämpimänä ollutta saunaa on vedetty yhtä mittaa 80 tunnin ajan. Näin rikotaan kahdella tunnilla kuopiolaisten vuonna 1981 tekemä ennätys.

Tapahtuma järjestetään Kuopion korkeakoulun ylioppilaskunnan tekemän maailmanennätyksen 30-vuotisjuhlan kunniaksi. Tempauksella pyritään aktivoimaan itäsuomalaisia yrityksiä tekemään lahjoituksia Itä-Suomen yliopiston varainhankintaan ennen kuin valtion vastinrahakampanja päättyy kesäkuun lopussa.

Lisätietoa saunanvetotempauksen nettisivuilta.