Mikael haastaa keskustelemaan

Yliopiston pitäisi olla yhteisö, jossa eri tieteenalojen edustajat keskustelisivat ja jakaisivat tietojaan synnyttäen monitieteistä ja poikkitieteellistä osaamista sekä uusia innovaatioita.
Saavuttuaan Joensuun yliopistoon opiskelemaan Mikael Taylor huomasi, että näin ei tapahdu. Hän päätti tehdä asialle jotain ja laittoi pystyyn Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan poikkitieteellisen foorumin, eli Joyy Symposiumin.
”Se mitä kohtasin yliopistolla ei vastannut lainkaan sitä mielikuvaa, mikä minulla oli yliopistosta. Keskustelua ei synny oikein edes oppiaineiden sisällä, poikkitieteellisyydestä puhumattakaan. Joyy Symposium on eräänlainen elävä kirjasto, jonka kautta opiskelijat saavat mahdollisuuden tutustua eri tieteenalojen parhaisiin, mielenkiintoisimpiin ja keskeisiin tiedeaarteisiin”, hän sanoo.
Tänä syksynä Symposiumi on pidetty kaksi kertaa ja ennen vuodenvaihdetta on vielä kaksi tapahtumaa luvassa. ”24.11. Symposiumissa on aiheena Tiede parantamassa maailmaa. Eri alojen opiskelijat tuovat sinne oman tieteenalansa tutkimustuloksia, jotka ovat merkittäviä, mutta syystä tai toisesta jääneet pimentoon.
Syksyn viimeinen Symposium 7.12. on pikkujouluhenkinen improvisaatioteatteri-ilta Montussa”, hän kuvailee tulevaa tarjontaa. Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan kuolema ei tapa poikkitieteellistä foorumia. Ainakin Joensuussa Symposiumia järjestetään myös ISYY:n alla.
”Kun vain toimijoita löytyy, niin Symposium voi laajentua myös muille kampuksille”, Taylor visioi.
JoYY:n hallitus päätti kokouksessaan tukea Symposiumia. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että ylioppilaskunta korvaa Taylorille tämän tapahtuman järjestämiseen laittamat omat rahat ja tukee foorumia jatkossakin. Tapahtumalle on ollut Taylorin mukaan selvä kysyntä. Paikalla on ollut 30–60 osallistujaa joka kerta.
”Tällaista alkoholitonta mielen ja sydämen sivistystä kaivataan. Lähtökohta on, että siellä ei kuulla kuivia luentoja, vaan keskustellaan rennolla meiningillä.”