Miettinen luotsaa KYY:n hallitusta loppuvuoden

Kuopiossa ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja vaihtui luottamuskysymyksen jälkeen. Oikeiden Sonja Miettinen ottaa nuijan käteensä, kun edari ei enää luota Veli-Matti Lammentaustaan.

Maahanmuuttokeskustelu paisui rasismikohuksi, eivätkä Veli-Matti Lammentaustan sanat riittäneet palauttamaan edustajiston luottamusta Kuopiossa.

”Tilanne on vaikea ja hankala. Minä olen tässä oppinut todella paljon, mitä voi tehdä ja mitä ei”, Lammentausta totesi.

”Mitä olen ollut tekemisissä muiden ylioppilaskuntien edustajien kanssa, en ole huomannut mitään heikennystä toimintaedellytysten kannalta.”

Kauppatieteilijöiden Tapani Kersalo ei ottanut Lammentaustan selityksiä uskoakseen.
”Tämä ei ole tehnyt hyvää imagolle kansan syvien rivien silmissä”, Kersalo huomautti.
Sociuksen Jouni Holopainen kertoi asian puhuttavan SYL:ä ja OLL:a myöten.

”Sitä ei nähdä järkevänä toimintana. Tuhatkunta päätti, ettei Lammentaustaa ja Kytölää tulla millään lailla tukemaan asian kanssa.”

Lonestarsin Sanna Pietikäinen mielestä täytyy miettiä, mitkä ovat hallituksen puheenjohtajan tehtävät.
”Hänen puoleensa käännytään, jos jotain tapahtuu ylioppilaskunnassa. Byrokratiapuoli on vain osa työtä, ja näkyvä edutaminen on toinen osa”, Pietikäinen totesi.

Lammentausta kertoi eronneensa suuresta osasta Facebook-ryhmistään.
”Poistin kaikki ryhmät, jotka vähääkään viittaavat mielipiteisiin, koska selvästikään ei haluta, että puheenjohtajalla on mielipiteitä, jotka hän sanoo ääneen”, Lammentausta sanoi.

Kauppatieteilijöiden Anni Holopainen muistutti koko kohun alkaneen Uljaan uutisesta.
”Se oli lehdeltä harkitsematon teko. Vähän kuin kusisi omiin muroihinsa”, Holopainen painotti.

Pitkä keskustelu ei palauttanut uskoa Lammentaustan kykyihin jatkaa puheenjohtajana. Epäluottamuslause hajotti KYY:n hallituksen äänin 19-4.Uudeksi puheenjohtajaksi edustajisto valitsi yksimielisesti Oikeiden Sonja Miettisen, joka on ollut kevättalven hallituksen varapuheenjohtaja ja vastannut koulutuspolitiikasta. Miettinen oli Jouni Holopaisen hallituksessa myös viime vuonna.

”Pakko on pystyä katsomaan eteenpäin. Ei auta mitään, jos katsoo taaksepäin. Tänä vuonna on paljon suuria asioita, kun uusi ylioppilaskunta aloittaa ja KYY ajetaan alas syksyllä. SYL:n puolella linjapaperin laatiminen on iso juttu”, Miettinen toteaa.

Tukea ja perehdytystä Miettinen saa sekä pääsihteeriltä että entisiltä puheenjohtajilta.
”Veli-Matti ja Jouni ovat luvanneet antaa neuvoja, jos minulla tulee kysyttävää”, Miettinen kertoo.
Miettisen hallitus on sama kuin Lammentaustankin, mutta sitä täydennetään joko toukokuussa tai syksyllä uudella jäsenellä. Miettinen esittää edustajistolle, että kopo-jaoston puheenjohtaja Jukka Mähönen valittaisiin hallitukseen.