Mielenilmaus ja vastamielenilmaus Joensuun torilla viikonloppuna

Teksti: Pasi Huttunen

Erimieliset ryhmittymät kerääntyvät mielenilmauksiin Joensuun torille 2. huhtikuuta. Itsenäinen Suomi ry ilmoittaa järjestävänsä kaikille avoimen tilaisuuden ”Koti, uskonto ja isänmaa”, johon voi tulla keskustelemaan ”maahanmuutosta ja sen vaikutuksesta perinteiseen suomalaiseen yhteiskuntaan, kulttuuriin ja uskontoon”.
Puhujiksi ovat ennakkotietojen mukaan saapumassa ainakin Seppo Huhta ja Junes Lokka.

Vastavetona Itsenäinen Suomi ry:n tapahtumalle kutsuu Rajatonta rakkautta nimen alla toimiva ryhmä ihmisiä kokoontumaan torille osoittamaan mieltä muukalaisvihaa ja sulkeutuneisuutta vastaan.
”Itsenäinen Suomi ry järjestää samanaikaisesti oman, rasistisen mielenilmauksensa, joka pyritään esittämään neutraalina kokoontumisena. Tapahtuma pyrkii normalisoimaan rasistista kielenkäyttöä ja muukalaisvihaa. Tarkoituksenamme on saapua paikalle osoittamaan, että rasismi ja pelon lietsominen eivät ole tervetulleita”, vastamielenosoittajat kuvailevat.

Rajatonta rakkautta Joensuussa – rasisminvastainen mielenosoitus ilmoitetaan alkavaksi kello 12:30, puoli tuntia ennen ”Koti, uskonto ja isänmaa” -tilaisuuden alkua.