Micragirlsit retroilevat myös arjessaan

Rekkalavalla lauantain alkuillasta onnistuneen keikan heittäneen Micragirlsin urkuri Katariina ja rumpali Kristiina ehtivät pikahaastatteluun; solisti/kitaristi Marilla oli jo muita kiireitä. Kaksikko vaikutti tyytyväiseltä keikkaansa. ”Tosi paljon yleisöä, joka oli messissä ja osasi jopa biisien sanoja”, toteaa Katariina. Edustiko keikka biisillisesti perussettiänne? ”Soitimme tavanomaista enemmän coverbiisejä. Leave My Kitten Alonesta oli uusi svengaavampi sovitus”, Kristiina kertoo.

Micragirlsin viimeisin pitkäsoitto Wild Girl Walk ilmestyi viime vuoden syyskuussa. Millaiset fiilikset tekijöillä on tällä hetkellä levystään? ”Ollaan edelleen tyytyväisiä Wild Girl Walkiin. Molemmat pitkäsoitot ovat saaneet hyvän vastaanoton levyarvostelujen puitteissa. Pikkuhiljaa aletaan miettiä uusia biisejä”, Katariina toteaa.

Micragirlsien levy-yhtiön Bone Voyagen takaa löytyy 22-Pistepirkko-jäsenistöä. ”Levy-yhtiömme on kokonaisuudessaan Pistepirkot sekä Quintus Kannegiesser. Ollaan digattu pitkään Pistepirkkojen musiikkia ja kuultiin, että he ovat julkaisseet myös muiden levyjä. Laitettiin viisi biisiä menemään ja siitä se lähti. Asko oli tuottamassa levyämme ja myös Espe hääräili studiossa”, Katariina selvittää.

Micragirlsit ovat tehneet ulkomailla yhteiskeikkoja garagerockin suuriin nimiin lukeutuvan Joe Spencerin kanssa. ”Oltiin Nosturissa lämppäämässä Heavy Trashia. Ajateltiin, että noin suuret tähdet ei varmasti edes tsekkaa meidän keikkaa, mutta he olivat kuuntelemassa jo soundtsekkiä ja pyysivät seuraavalle Euroopan-kiertueelleen. Oltiin lämppäämässä Espanjassa, Belgiassa ja Etelä-Ranskassa. Toinen rundi oli Skandinavia”, kertoo Kristiina.

Miten ulkomaan keikkailu eroaa keikkailusta kotikonnuilla? ”Ulkomailla pystyy tekemään pitempiä keikkarupeamia myös keskellä viikkoa. Ensimmäinen ulkomaanrundi oli kolme viikkoa, se oli meille vähän liian pitkä”, Katariina toteaa. ”Tykätään enemmän sellaisista parin viikon rykäisyistä” jatkaa Kristiina.

Mitä bändejä/levyjä Micragirlsit ovat viimeksi diggailleet? ”Sweatmasterin syksyllä ilmestyvää levyä päästiin kuuntelemaan, siitä tulee tosi hyvä”, Kristiina kommentoi. ”Kestosuosikkeihin lukeutuvat kotimaiset Risto ja Radiopuhelimet”, Katariina jatkaa.

Miten luomuus ja retrous ilmenee Micragirlsien arjessa? ”Ostamme vaatteet ensisijaisesti kirpputoreilta”, Katariina toteaa. ”Kierrätämme ja pyöräilemme. Ostopäätökset tekee sen mukaan, mitä arvoja arvostaa”, päättää Kristiina.