Melrose: Rock My World

Upeat Amerikan-tuliaiset

Melrosen tuotannossa kivikovan trion vuoden 1993 pitkäsoitto Rock My World ansaitsee nykyisin jo liki pitäen klassikkostatuksen. Kyseessä on ensimmäinen levy, jolla basisti Roger Nieminen oli mukana. Albumi käytiin äänittämässä Los Angelesissa ja sen yhdeksän kappaleen kattaus on varsin vakuuttava.

Nimiraita Rock My World on nyanssikkaan iskevä rockkappale. Ismo Alangon käsialaa olevaa Human Rights for Snakesia värittävät viulu sekä naiskuoro. Yli kuusiminuuttinen Soundcheckpointcharlie edustaa jamittelun ja solistina vierailleen Kim Nailin sielukkaan vokalisoinnin juhlaa. Goalkeeperillä on tarjottavanaan varsin tarttuva riffi. Sävykkään ja varmasti sydänverellä kirjoitetun Viva Milla-kappaleen Tokela sävelsi tyttärelleen.
Rane Raitsikalta kitara-apua saanut Whatever rullaa unelmanomaisesti ja muodostui täysin ansaitusti pieneksi hitiksi. Too Fast to Live tarjoaa läpeensä tiukkaa soittoa ja varsin tyylitajuisesti valittu Samba Yes, Work No-cover toimii Melrosen käsittelyssä erinomaisesti. Letkeä Up at Errols-instrumentaali päättää Rock My Worldin hyvässä hengessä.

Kokonaisuutena kyseessä on eräs Melrosen parhaista albumeista, joka päihittää esimerkiksi edeltäjänsä, vuoden 1990 Full Musicin. Kuluvana vuotena Melrose on iloksemme jälleen aktivoitunut. Luvassa on jossakin vaiheessa viimein myös uusi albumi ja kesäksi on sovittu jo pari varsin keskeistä esiintymistä Teksasin boogiekoneen ZZ-Topin lämmittelijänä.

Tokela 47 vuotta 7. helmikuuta.