Madventures tyypit tuovat näyttelyn VB-keskukseen

Madventures –sarjan myötä maailmaa kiertäneet Tuomas Milonoff ja Riku Rantala tuovat sarjasta poimittujen still-kuvien näyttelyn Kuopioon. Näyttely on siinä mielessä poikkeuksellinen, että videoaineistosta kaapattuja pysäytyskuvia on nähty harvemmin taidegalleriassa.

”Jaksoja leikatessamme monitorin kuva on usein pysähtynyt täydellisen ruudun kohdalle. Yhtäkkiä se kertookin kaikessa yksinkertaisuudessaan enemmän kuin koko monen päivän aikana rakentamamme kohtaus”, Milonoff ja Rantala kertovat.

Heidän mukaansa pysäytetty kuva haastaa katsojan aivan toisin kuin liikkuva kuva.

”Pysäytetty kuva jättää katsojalleen paljon enemmän mielikuvituksen varaan. Liikkuva kuva on realismia, mutta pysäytettynä se muuttuu abstraktiksi hetkeksi, jonka maailman rakennamme itse”, Milonoff ja Rantala jatkavat.

Madventures on vuodesta 2002 Sub-kanavalla esitetty matkailusarja, jossa esitellään erilaisia kulttuureita ja ilmiöitä. Ohjelmasta tuli Suomen kansainvälisesti levinnein tv-sarja, kun amerikkalainen Travel Channel ja brittiläinen Fiver rahoittivat sen kolmannen tuotantokauden, jonka esitysoikeudet National Georaphic osti 180 maahan.

Madventures-näyttely VB-valokuvakeskuksessa 11.3.–3.4.2011
Pääsymaksu 3/2 €. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.