Maailman laajin lyhytelokuvafestari Joensuussa

JOENSUU – Maailman laajin lyhytelokuvafestivaali Manhattan Short Film Festival saapuu Joensuuhun 27. syyskuuta. Kymmenen lyhytelokuvaa on valikoitunut esitettäväksi 203 kaupungissa ympäri maailmaa ja yksi esityspaikoista on elokuvateatterikeskus Tapio Joensuussa.
Festivaalin johtajan Nick Masonin mukaan finalisteilla on ollut tapana heijastaa ajankohtaisia tapahtumia maailmalla ja festivaalin tavoitteena on välittää näitä elokuvallisia viestejä yleisöille ympäri maailmaa.
”Tietenkin tavoitteena on löytää ja tuoda esiin uusia lahjakkuuksia, mutta festivaalin todellinen tavoite on tuoda yhteisöjä lähemmäksi toisiaan ympäri maailmaa tulevien tarinoiden avulla”, Mason kuvailee.

Parhaat elokuvat valitaan yleisöäänestyksellä: katsojat kaikkialla saavat lipunoston yhteydessä äänestyslomakkeet, jotka järjestäjät lähettävät suoraan New Yorkiin. Voittaja julkaistaan 3.10.
Suomessa tapahtumaa koordinoi Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys Joensuussa. Muina järjestäjinä toimivat: ISAK ry, Oulun elokuvakeskus ja Pirkanmaan elokuvakeskus.