Lynyrd Skynyrd: Gimme Back My Bullets

Lähes Skynyrdin kovin

Southern rockin legendaarisimman yhtyeen Lynyrd Skynyrdin vuoden 1976 studioalbumi Gimme Back My Bullets lukeutuu sen kaikkein vahvimpiin levykokokonaisuuksiin. Albumin tuottajana toimi legendaarinen Tom Dowd, mikä osaltaan vaikutti todella onnistuneeseen lopputulokseen. Myös kappalemateriaali on valtaosaltaan suorastaan erinomaista.
Nimiraita Gimme Back My Bullets on Skynyrdin kaikkein keskeisimpien klassikkobiisien joukossa. Every Mother’s Son lukeutuu yhtyeen balladituotannon parhaimmistoon. Rivakampi Trust lainaa riffiinsä hitusen Claptonin Tell the Truthista. J. J. Calen I’ve got the Same Old Bluesista Skynyrdillä on esitettävänään varsin sielukas ja vakuuttava näkemys tyylikkäiden soolojen kera.

Albumin kakkospuoli on kuitenkin se, joka ensisijaisesti tekee Gimme Back My Bulletsista klassikon. Double Trouble ja Roll Gypsy Roll ovat kiitettävällä intensiteetillä svengaavia kappaleita, mutta pitkäsoiton suurimman klassikon titteli lankeaa todella sielukkaan kitaroinnin kruunaamalle Searching-raidalle.
Cry for the Bad Man edustaa tyylitajuisesti levyn raskainta antia ja päätösraita All I Can Do is Write About It on varsin puhutteleva slovari.

Albumi tehtiin hieman suppeammalla kokoonpanolla, sillä kitaraosastosta vastasi ainoastaan dynamiittikaksikko Gary Rossington ja Allen Collins. Ed King ei ollut enää mukana ja vastaavasti Steve Gaines liittyi Skynyrdiin vasta hieman myöhemmin osallistuen ensiksi upean konserttitaltioinnin Oncemore from the Road levytykseen.
Gimme Back My Bulletsilla on tarjottavanaan yhdeksän Skynyrd-klassikkoa siitäkin huolimatta, että yksi niistä on laina.

Leon Wilkeson 2.4.1952–27.7.2001