Los Bastardos Finlandeses: Day of the Dead

Bastardot parhaimmillaan

Maamme ilkeimmät bastardot petraavat edellisestä pitkäsoitostaan Saved by Rock N’ Rollista. Uutukaisen Day of the Dead avaava Smokin’ Dynamite käynnistyy kehiinkutsuvasti laadukkaan rockin esitelmänä, mutta avaa kaikki hanat vasta kitarasoolossaan.
Rocket Science rullaa iskevän tarkasti. Nimiraita The Day of Dead (Ballad of the Undertaker) alkaa tyylikkään melodisesti Thin Lizzyn hengessä, mutta kertosäkeensä ei ole levyn mieleenpainuvimpia. Nyanssikkaamman tuotannon huipentuma albumilla sitä vastoin on Goddess of the Valley, jonka jälkeen pitkäsoiton loppuosasta ei moitteen sijaa löydy.

End of the World yhdistää iskevän soitannan kaivattuun killerikertosäkeeseen, mutta pitkäsoiton pieneksi klassikoksi jo syntyessään voi tituleerata harvinaislaatuiset kylmät väreet nostattavaa raitaa You Can’t. Lempeän miehekäs rokkaus jatkuu niin ikään parhaimmistoon lukeutuvalla kappaleella Forever Desperados.
Albumin vimmaisimman biisikaksikon muodostavat End of the Empire/A Kick in the Balls sekä Old Dog in the Rain, joissa päästään revittelemään juuri sopivissa määrin. Päätösraita Last Call for Rock N’ Roll esittää pyyntönsä vakuuttavasti. Los Bastardojen terävin särmä on saattanut hioutua, mutta se on pelkästään myönteistä.

El Taff Bastardon vokaaleissa on kaivattavaa raspia, El Gringon ja Don Osmon kitaroista löytyy ruutia ja El Bastardo Grande on edelleen maamme laadukkaimpia rockrumpaleita.
Uuden pitkäsoiton myötä Los Bastardojen keikkasetissä on rutkasti lisää uusia iskusävelmiä. Toivottavasti esiintymistilaisuuksia tarjoutuu runsaasti.