Livereportaasi eurovaalipäivän aattona: meppityrkkyjä haastetaan vapaakauppasopimuksesta

JOENSUU – Aktivismi ja uusi media heittävät ylävitosen Joensuussa lauantaina, juuri varsinaisen europarlamenttivaalipäivän alla. Silloin kannattaa asettua tietokoneen ääreen kello 12 katsomaan ja kuulemaan puolueiden ja meppityrkkyjen näkemyksiä EU:n ja Yhdysvaltojen välisestä vapaakauppasopimuksesta. Uljastakin avustava toimittaja Tähti Oksanen menee kuvaaja ja toimittaja Viljami Vaskosen kanssa Joensuun torille tekemään livereportaasia puolueiden TTIP-kannoista.
”Jalkaudumme lauantaina – vaalien aattona – Joensuun torille haastamaan ja haastattelemaan ehdokkaita ja puolueita heidän näkemyksistään TTIP-sopimuksesta. Kansalais-gonzojournalistista videolähetystä voi seurata Bambuser-palvelussa”, he kertovat.

Euroopan parlamentti päättää sopimuksen hyväksymisestä vuonna 2016. Jäsenvaltiot tai europarlamentti eivät voi asettaa neuvotteluille ehtoja vaan ainoastaan hyväksyä tai hylätä valmiin sopimuksen.
”Äänestäjien oikeusturvan kannalta on siis ensiarvoisen tärkeää, että he tietävät ehdokkaidensa kannan kysymykseen TTIP-sopimuksesta”, he toteavat.

Lähetystä voi seurata 24. toukokuuta klo 12 alkaen Bambuser-palvelussa osoitteessa https://bambuser.com/channel/itavanu

Tähti Oksasen juttu vapaakauppasopimuksesta Uljaassa 4/2014 sivuilla 14-15: Vapaakauppasopimus asettaa yhtiöt demokratian edelle