Likaista tanssia ja herkkää majesteettisuutta Sotkulla

Itäisen tanssin aluekeskus jatkaa syksyään likaisella tanssilla. Perjantaina 11. syyskuuta Kuopion Sotkulla nähdään Anni Kleinin ja Jarkko Partasen teos Dirty Dancing.

”Dirty Dancing on likaa ja tanssia eri muodoissa. Dirty Dancing on pahaa hajua ja uskomatonta kauneutta. Dirty Dancing on oudot orgiat. Dirty Dancing on sotkemista. Dirty Dancing on siivoamista. Dirty Dancing on tahriintunutta poppia. Dirty Dancing on hedonismia. Dirty Dancing on pastellisävyjä. Dirty Dancing on herkkää majesteettisuutta. Dirty Dancing on kuolemaa”, tekijät kertovat tiedotteessaan.

Esitys on saanut inspiraationsa Emile Ardolinon vuonna 1987 ohjaamasta samannimisestä elokuvasta. Teos ammentaa estetiikkansa amerikkalaisesta populaarikulttuurista, 80-luvun tanssielokuvan pastellisävyistä sekä yhdysvaltalaisen kuvataiteilijan Paul McCarthyn performansseista. Dirty Dancing on glamourin, trashin, glitterin ja saastan juhlaa.

Teoksessa esiintyvät Hanna Ahti, Wilhelm Grotenfelt, Samuli Laine ja Aksinja Lommi. Teoksen on tuottanut Zodiak – Uuden tanssin keskus yhdessä Kleinin ja Partasen kanssa. Koreografia on työryhmän yhteinen.

Esityksen jälkeen järjestetään aiheesta keskustelutilaisuus.

Dirty Dancing jatkaa Itakin hienoa linjaa, jossa teoksien kaupunkiin tuojat, tuovat mukanaan myös kurssituksen. Klein ja Partanen ovat tällä viikolla työskennelleet Sotkulla yhdessä kurssilaisten kanssa. Kursseista saa lisätietoa Itakin nettisivuilta. Seuraavan kurssin vetää Elina Pirinen, joka tuo tulleessaan myös Lover of the Pianist esityksen, joka esitetään Sotkulla 2. lokakuuta.

Pirisen pitämällä Music Is the Best -kurssilla etsitään musiikin tekemisen ihastuttavaa ja vavahduttavaa olemusta.

”Oletko aina halunnut tehdä musiikkia, mutta et ole tarpeeksi ehtinyt, uskaltanut tai tiennyt miten? Tule muuttamaan tämä tilanne”, tiedotteessa yllytetään.

Kurssi järjestetään 28. syyskuuta ja 2. lokakuuta välillä.

Dirty Dancing 11. syyskuuta klo 19.00 Sotkulla Kuopiossa. Liput 15/10 euroa.

Jarkko Kumpulainen