Liiku, bloggaa ja markkinoi

Teksti: Jenni Kuosmanen
Kuvat: Iisa Manninen
Dream Team testasi laitesukellusta Kuopion Urheilusukeltajien opastuksella. Veteen astumassa Heidi Kääriö.

Dream Team on Sykettä-korkeakoululiikunnan ryhmä, joka koostuu opiskelijoista. Ryhmän tehtävänä on kokeilla erilaisia lajeja, päivittää Instagramia ja Snapchatia sekä kirjoittaa vuorollaan blogia uusista lajitestauksista ja hyvinvoinnista.

”Ryhmän tarkoituksena on lisätä korkeakoululiikunnan tunnettuutta. Ajatuksena on käyttäjistä koostuva ryhmä, joka on parasta mainosta. Ryhmä käy testaamassa meidän omia palveluita, ja porukalla testaillaan myös yhteistyökumppaneiden tarjoamia liikuntamahdollisuuksia”, kertoo Kuopion korkeakoululiikunnan suunnittelija Paula Ruokonen.

Dream Teamin jäsenet Heidi Kääriö ja Inari Ahokas kertovat oppineensa paljon toiminnassa mukana ollessaan. Kääriön mukaan Dream Teamissä työskentely antaa eväitä työelämään, sillä blogikirjoittaminen ja sosiaalisen median käyttö on muuttanut Kääriön käsitystä markkinoinnista.

”Olemme niin sanotusti mainosryhmä. Työelämässäkin pitää markkinoida työnantajaa, mikä vahvistuu tässä. Ei ole tullut ajateltua, että kaikilla somejutuilla voi markkinoida työtä niin paljon. En ole kasvanut älypuhelin kädessäni, joten sillä tavalla tämä on tuonut uutta minulle”, kertoo Kääriö.

Crossfitiä viisi vuotta harrastanut Kääriö kertoo, että opintojen ja edullisen Sykettä-palvelun myötä Crossfit vaihtui salilla käymiseen.

”Salilla käyn harrastelijamaisen tosissaan, se on nyt se minun juttu”, Kääriö toteaa. Jäsenet ovat Kääriön mukaan saaneet ohjaajilta vinkkejä esimerkiksi salilla treenaamiseen.

Crossfitin vaatimaa kovaa intensiteettiä Kääriö on käynyt paikkaamassa Sykettä-palvelun HIIT- ja Crosstraining-nimisissä ryhmäliikunnoissa, jotka ovat Crossfitin tyyppisiä lajeja. Myös Inari Ahokas on kokenut, että bloggaamisesta on ollut paljon hyötyä.

”Blogin kirjoittamisesta olen oppinut sen, että osaan laittaa omia ajatuksia paperille järkevään muotoon. Kun kerron liikuntatunnista, en voi vain sanoa, että tämä on tosi kivaa. Täytyy kiinnittää huomiota siihen, miten ja miksi tehdään.”

Uusista lajikokeiluista Ying-jooga ja ilma-akrobatia ovat olleet Ahokkaan mieleen. Dream Team on opettanut Ahokkaalle rauhallisten lajien tärkeyden.

”On tullut lähdettyä kokeilemaan lajeja, joita ei olisi tullut kokeiltua. Menen helpommin korkeasykkeisen treenin pariin, mutta Dream Teamin kautta olen kokeillut kehonhuoltoa ja joogaa. Olen oppinut, että rauhallisempi tahti on erittäin hyväksi keholle ja itselle”, Ahokas kertoo ja rohkaisee korkeakouluopiskelijoita olemaan avoimia uusille lajikokeiluille.

”On hyvä tilaisuus lähteä kokeilemaan jotain sellaista, mitä ikinä ei olisi tullut mieleenkään kokeilla. Rohkeasti vaan, vaikka silmät kiinni osoittaa taulukosta jotain tuntia ja lähtee kokeilemaan”, Ahokas toteaa.

Sekä Ahokas että Kääriö ovat kummatkin suuntaamassa kohti seuraavia lajikokeiluja ja blogikirjoituksia.

”Pääsemme kokeilemaan laitesukellusta. Olen tosi innoissani”, Ahokas kertoo. Tämän lisäksi Kääriö menee testaamaan toista uutta lajia, Fascia Methodia, joka onkin seuraavan blogikirjoituksen aiheena.