Liekeissä! ja Juuret -festivaalit makasiinilla

Kuopiolainen muusikko ja tanssija Tuomas Juntunen nähdään Liekeissä!-festivaalin päätöskonsertissa lauantaina 23. toukokuuta laulamassa tribuuttia James Brownille.

Kuopion kesäkaupunkikulttuurin uusi keskittymä Kallamarinan makasiinilla saa jykevän lähdön Liekeissä!- ja Juuret-festivaaleilla. Liekeissä!-festivaalilla nähdään tiistaista alkaen viitisen keikkaa viikon jokaisena iltana, ja Juuret-sarjakuvafestivaali puolestaan tuo satamaan tekijähaastattelujen ja näyttelyjen lisäksi Kasettidiskon. – Jarkko Kumpulainen, teksti & Esa Kärki, kuva

Liekeissä!-festivaali herättää Kuopion sataman Kallamarina makasiinin kesään ja rytmimusiikkiin yli kahdenkymmenen keikan voimin tällä viikolla. Kuopion konservatorion toisen asteen opiskelijoiden bändien festareilla musiikkilajit varioivat jazzista progressiiviseen rockiin ja lattarirytmeistä funkiin. Tiistaista alkaen kuullaan viikon jokaisena iltana muusikko-opiskelijoiden omien sävellyksien lisäksi muun muassa Pink Floydin, Jamiroquain, Whitney Houstonin, James Brownin, Kummelin ja Nightwishin tuotantoa.

Jokaisena iltana on luvassa neljästä kuuteen keikkaa.

”Liekeissä!-festivaalilla makasiini saadaan kertaheitolla musan ja tällaisen tapahtuman kautta käyttöön. Tilaan on asennettu hyvät äänentoistovehkeet ja hyvät valot, ja tiedän että bändit ovat satsanneet ihan älyttömästi, joten se meininki mikä niillä nyt on, on semmoista energiaa joka tuo koko paikkaan varmasti semmoisen fiilliksen, että wau, tämmöistä Kuopiossa”, Kallamarinan makasiinin keskushenkilö ja tuottaja Anja Lappi iloitsee.

Makasiiniin on saatu tälle kesälle myös anniskeluoikeudet. Makasiini toimii tiivissä yhteydessä viereisen Thousand Lakes ravintolan kanssa.

Myöhemmin viikolla Makasiineilla käynnistyy myös uusi Juuret-sarjakuvafestivaali. Festivaali käsittelee sarjakuvan savolaisia juuria sekä sarjakuvan keinoja ja intohimoa. Taiteilijavieraiksi saapuvat muun muassa Aino Sutinen, Pentti Otsamo, Kaltsu ja Jupu Kallio, Kutikuteja, FEMSKT-aktiiveja sekä Belgian Gentistä residenssitaiteilija Jana Vasiljević.

Festivaali juhlistuu lauantai-iltana 23. toukokuuta Juuret iltaklubin Kasettidiskoon. Klubi järjestetään Thousands lakes -ravintolassa kello 18 alkaen. Diskoon voi tuoda myös oman mix-tapensa tai lempibiisin voi soitattaa dj:lla valmiiksi kohdalle kelatulta kasetilta.

Juuret festivaaliin liittyen Galleria Satamankulmassa on tämän viikon Helsingin sarjakuvakeskuksen Pop-up-sarjakuvakeskus.

Liekeissä! -festivaali Kallamarinan makasiinilla Kuopion satamassa 19.–23. toukokuuta. Vapaa pääsy.

Lisätietoa festivaalista ja ohjelmasta Kuopion konservatorion nettisivuilta tai Facebookista.

Juuret-sarjakuvafestivaali 22. – 24. toukokuuta Kallamarinan makasiinilla. Lisätietoa Facebookissa ja Satamankulman sivuilla.