Lentopallon OSM-pronssi Kuopioon

Kuopion kampuksen Savon Muikut tuulettaa OSM-pronssimitaliaan.

Itä-Suomen yliopiston ja Savonia ammattikorkeakoulun yhteisjoukkue voitti opiskelijalentopallon naisten SM-pronssia huhtikuussa Tampereella. –Turkka Tuovinen, teksti & Ilkka Jokimaa, kuva

Kuopion kampuksen Itä-Suomen yliopiston opiskelijoiden ja Savonia ammattikorkeakoulun yhteisjoukkue voitti naisten lentopallon SM-pronssia Opiskelijoiden Suomen mestaruuskisoissa. 18. – 19. huhtikuuta Tampereella järjestettyjä OSM-kisoja varten perustetussa Savon Muikut -joukkueessa oli mukana niin aktiivisia harrastajia, liigatason pelaajia kuin täysiä noviiseja.
”Tarkoituksena oli lähteä pitämään hauskaa. Pronssi tuli yllätyksenä. Ei ehditty koko joukkueella koskaan edes treenaamaan”, joukkueen jäsen Sonja Tilus kommentoi

”Lahjattomat treenaa”, joukkueen kapteeni ja Puijo Wolleyssä pelaava Tilda Oikari komppaa.

Savon Muikkujen päävalmentajalle Mikko Korhoselle OSM kisojen pronssisija on valmentajanuran kohokohta ja hän jakaa Oikarin harjoitusmentaliteetin, jossa lahjakkaan joukkueen voittaminen on kiinni innosta ja yrityksestä – eikä niinkään pallosulkeisista.

”Ei me taidettu paljon ennen kisoja treenata, mutta tavoitteet on jo kirkkaammissa mitaleissa. Ei jäädä menneitä muistelemaan. Suunnitellaan vain taktiikkaa ensi vuoden finaaliin”, Korhonen valaisee tuntojaan finaalin jälkeisinä päivinä.

Kuopiolaiset joukkueet osallistuivat myös muihin sarjoihin, mutta jäivät mitaleitta. OSM-kisoissa kilpailusarjat ovat Miehet, Naiset sekä nimensä mukainen Rento sarja.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) järjestää vuosittain OSM-kilpailuja monissa lajeissa mukaan lukien shakki, lentopallo, pöytätennis ja frisbeegolf, joihin osallistumisoikeus on kaikilla korkeakouluopiskelijoilla taitotasosta riippumatta. Lisätietoja Opiskelijoiden Liikuntaliiton toiminnasta ja tulevista OSM kilpailuista osoitteessa oll.fi.