Lehtiä Ilosaaressa yhdistää kampukset

JOENSUU – Opiskelija voi jälleen polkaista syksynsä käyntiin Joensuun Lehtiä Ilosaaressa -festivaaleilla. Joensuun yliopiston ylioppilaskunta järjesti maineikasta syystapahtumaa takavuosina, ja nyt uudelleen herätetty tapahtuma järjestetään kauniissa Ilosaaressa jo kolmantena vuotena peräkkäin. Tuottaja Asko Piiparinen Joensuun Popmuusikot ry:stä toivoo, että festivaali olisi hauska syksyn avaus, joka toisi eri kampusten opiskelijat koolle.
”Päämääränä on saada opiskelemaan saapuvia ihmisiä Ilosaareen koolle. Kahdessa vuodessa olemme jo huomanneet, että tapahtuma on otettu hyvin vastaan”, Piiparinen iloitsee.
Lehtiä Ilosaaressa keräsi viime vuonna noin 2500 kävijää ja Piiparinen olisi tyytyväinen, jos kävijämäärä menisi tänä vuonna yli kahden tuhannen. Tapahtuma on keskellä arkiviikkoa, joten se on suunnattu erityisesti opiskelijoille.
”Festivaalin ajoituksella haetaan nimenomaan tätä väkeä, joka juuri saapuu opiskelemaan.”
Joensuun Popmuusikot ry:n haasteena on yrittää kasvattaa Lehtiä Ilosaaressa -festivaaleista merkittävä opiskelijatapahtuma Itä-Suomen laajuisesti.
”Kuopion ja Savonlinnan suuntaan olisi mukava laajentaa. Tällä hetkellä Kuopiosta on Joensuuhun tulossa kaksi bussillista opiskelijoita ja Savonlinnasta vähintään yksi. Ajankohta luo meille kasvattamiseen tiettyä haastetta, koska tapahtuma tulee niin nopeasti syyskuun puolessavälissä.”

Ilosaari on Piiparisen mielestä paikkana niin mukava, ettei tapahtumaa olla hevin siirtämässä sisätiloihin paremman järjestämisajan toivossa.
”Viime vuonna sää suosi ja esimerkiksi Savonlinnasta tulleet opiskelijat olivat sitä mieltä, että Ilosaaren alue on mahtava. Alueen tunnelma koettiin tärkeäksi. Syksyn sääriski on kuitenkin aina olemassa tällaisissa ulkotapahtumissa. Toistaiseksi lähdetään siitä, että festivaali on syyskuun puolivälissä”, Asko Piiparinen toteaa.
Lehtiä Ilosaaressa järjestetään Joensuun Ilosaaressa 12.9.2013 kello 16 alkaen. Esiintymässä ovat Looptroop Rockers (SWE), Pariisin Kevät, Ruudolf & Karri Koira sekä viimeisimpänä kiinnityksenä Juju.
”Juju on kotimaisen rytmimusiikin varjelluin salaisuus. Monipuolinen rap-artisti sanoittaa, sovittaa ja äänittää itse omat kappaleensa ja julkaisee tuotoksensa oman levy-yhtiönsä kautta. Miehen nimi ei ole välttämättä valtavirralle vielä tuttu, mutta skeneä seuraavat ovat ottaneet Jujun todellakin omakseen”, järjestäjät kertovat.

Lippujen hinta 17 euroa ja niitä myyvät levykauppa Levy-Eskot, Kerubin verkkokauppa, Kerubi, Tiketti ja Lippupalvelu. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun POKA ry:n jäsenille lippu kustantaa 12 euroa, jos sen ostaa opiskelijahintaan omasta toimistostaan tai Levy-Eskoilta jäsenkorttiaan näyttämällä.

Lisätietoa: http://www.lehtiailosaaressa.fi/