Lehtiä Ilosaaressa kiehtoo monenikäistä yleisöä

Teksti: Niina Turunen
Kuvat: Antti Pitkäjärvi
JVG on tuttu vieras Areenan lavalla.

On kylmä lauantai-ilta. Joensuun Areenan lavalle odotetaan Nikke Ankaraa, Kuningasideaa, Sannia, Poets of the Fallia, Happoradiota ja JVG:tä. Opiskelijatapahtumana tunnettu Lehtiä Ilosaaressa on siirtynyt Ilosaaresta Areenalle ja muuttunut sisäfestivaaliksi.

Noora Hassista kiinnostaa Nikke Ankara.
Noora Hassista kiinnostaa Nikke Ankara.
Ilomantsilainen Noora Hassinen, 19, on tullut katsomaan kaikkia esiintyjiä. ”Ehkä Nikke Ankaraa odotan eniten, koska en ole sitä aiemmin nähnyt. Tunnelma on vielä vähän vaisu, koska vielä ei ole kovin paljon väkeä, mutta muuten ihan hyvä, odottelevainen. Poets of the Fallia odotan myös, siinä on toinen jota en ole aiemmin nähnyt”, Hassinen kertoo.
Marika Liimatta, 28, on paikalla ensimmäistä kertaa.
Marika Liimatta puolestaan diggailee Poets of the Fallia.
Marika Liimatta puolestaan diggailee Poets of the Fallia.
”Poets of the Fallia tulin lähinnä katsomaan. Happoradio ja JVG kiinnostaa myös. Ilosaarirockissa olen käynyt, mutta en tässä tapahtumassa. Veikkaan että porukkaa tulee lisää iltaa myöten, luultavasti Sanni vetää paljon porukkaa. Esiintyjäkattaus on aika nuoriin vetoava, mutta vanhemmallekin väelle löytyy esiintyjiä. Onnistuneen tapahtumasta tekee toimivat järjestelyt ja tarpeeksi monta järkkäriä. Totta kai myös hyvät artistit. Joensuussa löytyy valinnanvaraa livemusiikin faneille, varsinkin Kerubin keikat ja Ilosaarirock”, Liimatta kiittelee.
Anniskelun Sami Leppänen on ollut tapahtumassa töissä kaksi vuotta peräkkäin.
”Täällä on aina hyvä fiilis ja työporukka on ainutlaatuinen. Näissä tapahtumissa pitää osata varautua kaikkeen. Mitä isompi tapahtuma, sitä enemmän voi sattua. Juomakaappi tai korttikone voi prakata ja sähköt voivat katketa. Vielä ei ole tapahtunut mitään, mutta Osuuspankin kortit eivät tänään kymmenen jälkeen toimi ja se varmasti tulee tuottamaan ongelmia. Odotan itse näkeväni JVG:n, se on aina kova. Pitäkää hauskaa, ja olkaa turvassa”, Leppänen ohjeistaa konserttivieraita.

Maria Tanskanen ja Jukka Rahunen arvioivat, että yleisöön vetoava huippunimi festareilta puuttuu.
Maria Tanskanen ja Jukka Rahunen arvioivat, että yleisöön vetoava huippunimi festareilta puuttuu.
Nikke Ankaran ja Kuningasidean jälkeen kontiolahtelaiset Maria Tanskanen, 44, ja Jukka Rahunen, 45, vastailevat kysymyksiin. Myös he ovat tapahtumassa ensimmäistä kertaa.
”Ollaan tultu katsomaan koko keikkalistaa. Tietysti Sanni ja Poets of the Fall, Happoradio ja JVG kiinnostavat. Oltiin äsken tuolla yleisön puolella, ja siellä oli hyvä meininki. Osallistujat olivat aika nuoria vielä tässä vaiheessa. Esiintyjien suhteen aika hyvä valikoima tänään, mutta yleisöä vetävä huippunimi puuttuu. Ja jos omaikäisiä ajatellaan, niin ehkä tämä on vähän nuoremmille suunnattu. Juuri aiemmin oli puhetta, että musiikkitarjonta Joensuussa on lisääntynyt, bändejä löytyy laidasta laitaan. Ilosaarirock on paras tapahtuma täällä päin”, Tanskanen ja Rahunen kommentoivat.
Aila ja Hannu Lehtoranta eivät ole antaneet iän rajoittaa. livemusiikin pariin hakeutumista
Aila ja Hannu Lehtoranta eivät ole antaneet iän rajoittaa. livemusiikin pariin hakeutumista
Aila Lehtoranta, 57, ja Hannu Lehtoranta, 59, odottavat Happoradion ja Poets of the Fallin näkemistä.
”Viime vuonna oltiin katsomassa Eppuja täällä. Aika usein tulee nautittua livemusiikista, täältä löytyy hyviä vaihtoehtoja. Joskus bändit, mitä haluaisi nähdä, esiintyvät Kuopiossa mutta ei Joensuussa. Toisaalta, me olemme kotoisin Juuasta, joten se lähes sama asia kumpaan kaupunkiin tullaan. On mukavaa kuunnella tällaista isoa orkesteria, jonka levyä tuskin tulisi muuten ostettua”, Lehtorannat pohtivat. ”Paras konserttiruoka on bataattiranskalaiset, ne ovat sellaista uutta tuotantoa”, Hannu Lehtoranta lisää.

Eemeli Ruokonen ja Joona Kettunen katselivat paitsi bändejä myös tyttöjä.
Eemeli Ruokonen ja Joona Kettunen katselivat paitsi bändejä myös tyttöjä.
Myös Eemeli Ruokonen ja Joona Kettunen, 20, ovat tulleet katsomaan koko esiintyjälistaa.
”Ja tyttöjä”, Kettunen letkauttaa. ”Sanni on varmaan pääesiintyjä tänään, kyllä JVG:kin kuuluisi omaan musiikkimakuun, mutta se esiintyy sen verran myöhään. Joskus on tullut käytyä Lunta Ilosaaressa-tapahtumassa. Meininki on tässä vaiheessa rento, vielä on tilaa kävellä. Odotellaan iltaa, siinä vaiheessa porukka alkaa lämmetä”, Kettunen ja Ruokonen kommentoivat.