Laulaen Karjalan historiaan

JOENSUU – Laulava museo-opas johdattelee Pohjois-Karjalan museossa matkalle Karjalaan 29. helmikuuta ja 3. maaliskuuta. Laulavana oppaana toimii Anna Fält, joensuulainen muusikko ja laulunopettaja.
Lauletuilla museokierroksilla syvennytään karjalaiseen kulttuuriin ja karjalaisen kansan elämään laulun kautta. Kierros on Fältin käsialaa. Pohjana hän on käyttänyt näyttelystä tärkeimmiksi nousevia teemoja sekä niihin sopivia vanhoja kansanrunoja.

Suomen Kansan Vanhat Runot –kokoelmasta valitut tekstit kertovat näyttelyn eri osioista Kalevala-mittaisen laulun keinoin. Osa melodioista on perinteisiä runolaulu-melodioita, osa Fältin omia.
”Kierros luo tunnelmakuvia historian hämäristä: miesten ja naisten töistä, sodista, luonnosta ja Karjalan maisemista”, museosta kerrotaan.
Puhetta ei noin 40 minuutin mittaisessa opastuksessa kuulla lainkaan. Laulettu museokierros on osa Kalevalan mitalla –festivaalia.

Laulettuja museokierroksia järjestetään keskiviikkona 29.2. klo 12 sekä keskiviikkona 29.2. klo 18 ja la 3.3. klo 13. Kierrokset sisältyvät museon normaaleihin pääsymaksuihin