Lämmin syystunnelma keräsi katsojia Ilosaareen

Elisa Mustonen ja Tiina Kakkonen saapuivat paikalle hyvissä ajoin.Leena Herttulainen, Meri Rantala, Niina Luukkonen, Janna Honkanen, Johanna Leskinen ja Miira Luukkonen nauttivat tunnelmasta.Mira Heiskasen ja Anni Hurmeen fuksivuosi on alkanut hyvissä merkeissä
JOENSUU – Illan aloitti joensuulainen The Dirge Organ, joka sai esiintyä pienelle yleisölle. Yhtye veti settinsä täysillä eikä edes kesken kaiken auennut bassohihna hidastanut menoa. Keikan ajan eturivissä viihtyneet Elisa Mustonen ja Tiina Kakkonen eivät olleet huolissaan yleisön vähäisyydestä.
”Ainahan alussa on hiljaista”, Elisa toteaa.
Elisa on käynyt yhtyeen keikoilla ennenkin. Tiina puolestaan kuuli yhtyeen musiikkia nyt ensimmäisen kerran ja kertoi olevansa positiivisesti yllättynyt.
Toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelijat Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta saapuivat festareille luokan yhteisestä sopimuksesta. Lisäksi halvat liput ja lupa käyttää haalareita houkuttivat paikalle.
”Ja koska Raappana on täällä”, Tiina lisää.
Elisa on ensimmäisen kerran Lehtiä Ilosaaressa -festareilla mutta Tiinalle tämä oli jo toinen kerta.
”Olin viime vuonna. Silloin oli aika märkää”, hän muistelee.

Todellinen yleisöryntäys tapahtui Raappanan keikan aikana. Yleisö tanssi, lauloi ja heilutti käsiään reggaemusiikin tahdissa. Yleisön joukossa heiluteltiin pinkkejä rintaliivejä ja eräs mieshenkilö oli innostunut tanssimaan paljain jaloin.
”Lappeenrannasta terveisiä. Siellä oli kylmempi kuin täällä”, Raappana totesi välispiikissään.
Sää oli todellakin mitä mainion syksyisen ulkoilmafestarin pitämiselle.
Savonlinnan kampukselta saapui bussilastillinen opiskelijoita, joiden mukana oli myös toisen vuoden lastentarhaopettajaopiskelijat Leena Herttulainen, Meri Rantala, Niina Luukkonen, Janna Honkanen ja Johanna Leskinen. Savonlinnalaisten kanssa festarin tunnelmasta nautti Joensuun kampuksella toista vuotta opinto-ohjaajaksi opiskeleva, Miira Luukkonen. Tapahtuma sai joukkiolta kiitosta osakseen.
”Mukava, kun tulee muualtakin porukkaa, niiku Savonlinnasta”, Miira toteaa.
Naiset kertoivat etteivät aio juoda, koska aamulla on vielä koulua.
”Mutta meidän fuksit on innostuneet”, Janna naurahtaa.
Savonlinnalaisten kyyti lähti takaisin kello kahdelta yöllä.
Kulttuuritutkimuksen fuksit Anni Hurme ja Mira Heiskanen saapuivat alueelle juuri ennen Disco Emsemblen keikan alkua. Mira ilmoitti Chisun olevan hänen iltansa kohokohta.
”Mulla oli Raappana mut mä missasin sen”, Anni parahtaa.
Tyttöjen opinnot Joensuussa ovat lähteneet hyvin käyntiin.
”Tekemistä on ollut riittävästi. Ei oo aika käyny pitkäksi”, Anni toteaa.
”Ei kerkee joka paikkaan”, Mira lisää.

Disco Ensemblen keikan aikana ilta alkoi pimentyä mutta meininki ei laantunut. Yleisön energia ei jäänyt bändiltäkään huomaamatta.
”Eka keikka pitkään aikaan. Kiitos. Tämä tuntuu hyvältä”, laulaja Miikka Koivisto kiittelee.
Kun Ilosaarirockissakin pääesiintyjänä ollut Chisu asteli lavalle, on tunnelma käsin kosketeltavissa. Nahkarotsiin pukeutunut Chisu hurmasi yleisönsä ja keikan aikana kuultiin todellinen hittisikermä: Sabotage, Kriisit, Kolmas pyörä, Mun koti ei oo täällä, Minä ja mun pää. Ei siis ihme, että tämän hetken ehkä kuumin esiintyjä haluttiin, ja myös saatiin, uudestaan lavalle.