Kymmenes Viscult keittää monipuolisen dokkarikeiton

JOENSUU – Nyt kymmenettä kertaa järjestettävä Viscult kokoaa vieraakseen visuaalisen antropologian ammattilaisia ja heidän elokuviaan kaikista maanosista. Elokuvakeskus Tapiossa, 30.9. – 3.10. järjestettävä Viscult -elokuvafestivaali on tehnyt koko ajan historiaa myös siinä mielessä, että sen esittämät elokuvat lähetetään samaan aikaan ilmaiseksi internetin välityksellä.
”Festivaalin elokuvat tulevat kaikista maanosista ja esittelevät erilaisissa kulttuureissa eläviä ihmisiä. Elokuvat ovat hyviä esimerkkejä mm. maahanmuuton ja globalisaation esilletuomista kysymyksistä. Viscultin arvojen mukaisesti nämä elokuvat osaltaan lisäävät tietoa toiseudesta ja niin ollen vähentävät tietämättömyydestä johtuvia ennakkoluuloja”, järjestäjät kuvailevat.

Juhlavuoden kunniaksi Viscult esittelee neljä yliopistoa eri puolilta maailmaa, joilla on visuaalisen antropologian opinto-ohjelma. Mukana ovat Lomonosov State University Moscow, New york State University, Tromsö University ja Leiden University.
Kansainvälinen paneelikeskustelu visuaalisen antropologian tämän hetkisestä tilasta on ohjelmassa perjantaina, 1.10.
Perjantaina on myös festivaalin juhlaohjelman erikoisnäytös; Viscult esittää Dziga Vertovin ”Mies ja elokuvakamera” elokuvan säestettynä. Säestyksestä vastaa Joensuun konservatorion yhtye, jota johtaa Inga Grigorjeva. Festivaalin saapuu avaamaan professori Peter von Bagh.

VISCULT 2010 -verkkosivut ja ohjelma