Kuvasarjoja Japanista Galleria Harhassa

Tarja Tellan My Woman fron Tokyo -näyttely Galleria Harhassa tuo nähtäville kolme näkökulmaa Japaniin. Näyttelyssä on esillä videon still -kuvia ja valokuvia, jotka on kuvattu Japanissa touko-kesäkuussa 2010. Tarkemmin ottaen Tokiossa, Kiotossa ja Osakassa.

Esillä on kolme kuvakokonaisuutta. Ensimmäinen, Matka, on yksinkertaisesti kuvaus kulkemisesta, liikkeestä kahden pisteen välillä ja ajan kulusta. Kuvat ovat mustetulosteita puuvillapaperille.
Toisessa kuvasarjassa, Pokemon Life, 1950 -luvun lopulta oleva guttaperkka -jänis ja Pokemon World kohtaavat. Kuvat ovat mustetulosteita glossy -valokuvapaperille.
Kolmas sarja, My Woman fron Tokyo. On saanut niemensä Deep Purplen kappaleen kertosäkeen mukaan. Tämä kuvasarja katsoo naisen ja miehen elämää, niin sanotusti toisen silmin. Kuvat ovat mustetulosteita Glossy-valokuvapaperille.

”Japania kohdannut käsittämätön katastrofi sai pohtimaan näyttelyn konseptin muuttamista. Päädyin kuitenkin säilyttämään suunnitellun kokonaisuuden”, kertoo Tarja Tella tiedotteessaan.

”Kunnioitan suuresti japanilaisten suhtautumistapaa elämää kohtaan. Buddhalaisuus ja erityisesti shintolaisuus, ikivanha luonnonuskonto, sekä kungfutselainen filosofia luovat pitkät perinteet japanilaisten tapaan asettua osaksi maailmaa. Elämään kuuluu kohtalo ja kärsimys, mutta myös elinvoima ja uuden mahdollisuus. Myös ihmisen ja luonnon ja jopa rakennetun ympäristön erottamaton yhteys tuntuu hyvin koskettavalle”, jatkaa Tella.

Tellan mukaan japanilaiset saivat kohdattavakseen jotakin sellaista, joka syvimmissä peloissa tapahtuu meille kaikille.

”Japanilaiset ovat kuitenkin tietoisia ihmisen pienuudesta suhteessa luonnonvoimiin. Elämä runsaslukuisena kansakuntana hyvin vuoristoisilla meren ympäröimillä saarilla on opettanut ahkeruuden ja menestymisen halun lisäksi kunnioitusta ja nöyryyttä”, pohtii Tella.

Näyttely jatkuu 29. huhtikuuta saakka.

Lisätietoa näyttelystä ja aukioloajoista.

Lisätietoa Tarja Tellasta.