Kuvakukko palailee kesänvietosta sorvin ääreen

KUOPIO Kuopion kino-kunkku Kuvakukko palailee kesätauolta. Kuvakukon elokuvapäällikkö Paul Staufenbiel äityy lehdistötiedotteessaan dramatisointiin vuodenaikojen rajalla.

”Lämpötila Kuopion äärimmäisessä ydinkeskustassa on lähes hellelukemissa, ja varikset ja lokit livertelevät vielä suloisesti. Tänään saattaa tuntua kesältä, mutta elokuu on jo puolivälissä, ja jossain välissä täytyy tälle ihanuudelle sanoa heipsis”, Staufenbiel uhkailee.

Staufenbiel lupailee ohjelmiston johdattelevan syksyyn oman maun mukaan, joko sileästi, tai seinään leikaten. Syyskauden aloittaa ensi perjantaina 17. elokuuta kello 18 Suomen ensi-illassa nähtävä muinaiseen DDR:n sijoittuva Barbara. Elokuvan ohjaaja Christian Petzold palkittiin aiemmin tänä vuonna Berliinin filmifestivaaleilla elokuvan ohjauksesta Hopeisella karhulla.

Pehmeämmän laskun syksyyn tarjoaa puolestaan samana iltana ensi-iltansa saava Julie Delpyn ohjaus Ranskalainen viikonloppu kello 20.15.

”Ranskalainen viikonloppu on irtonainen ja keveä, mutta ei löysä tai turhanpäiväinen elokuva. Siinä on oikeaa kesän ja elämän tuntua”, Pertti Avola sanoo elokuvasta Helsingin Sanomissa.

Kesällä teattereissa jo pyörähtänyt On the Road saapuu myös kesän näytöksistä myöhästyneiden iloksi Kuvakukon ohjelmistoon.
”Hyvää kannattaa odottaa. Näin tuumi Francis Ford Coppola vuonna 1980 ostettuaan Jack Kerouacin Matkalla-kirjan filmausoikeudet. Oikeaa ohjaajaa vaan piti odottaa kolmekymmentä vuotta, mutta löytyihän se kaveri sitten lopulta”, Staufenbiel arvelee.
Matkalla-elokuvan on ohjannut Moottoripyöräpäiväkirjoista tuttu ohjaaja Walter Salles. Matkalle pääsee lauantaina 18. elokuuta kello 20.15.

Sunnuntaina 19. elokuuta kello 20.00 puolestaan hemmotellaan Woody Allenin ystäviä ohjaajasta tehdyllä dokumentilla. Robert B. Weiden ohjaamassa Woody Allen – A Documentary – elokuvassa pääsevät ääneen Allenin lisäksi lukuisat showbisnes- ja petikumppanit sekä nähdään ilahduttava määrä ennen julkaisematonta arkistomateriaalia. Dokumentissa ei ole suomenkielistä tekstitystä ja se on englanninkielinen.

Muita syksyn varmistuneita ensi-iltoja ovat muun muassa David Cronenbergin Cosmopolis, Emanuele Crialesen Terraferma, Icíar Bollainin Katmandu ja Wes Andersonin Moonrise Kingdom.

”Ja tässä vasta ensi-illat. Normaalin tyyliin jatkavat myös Arkiston sarja, Hyvät Kuvat-, Hopeatähti-elokuvakerhot, Royal Opera- ja Ballet-esitykset ja Vilimit. Mutta näistä lisää syksyn pimetessä”, Staufenbiel innostuu.

Lisää tietoa:
Kuvakukon nettisivut
Kuvakukko Facebookissa