Kuuden euron korotus ISYY:n jäsenmaksuun

ISYY – Edustajisto rysäytti kerralla kuuden euron korotuksen ISYY:n jäsenmaksuun. Ylioppilaskunnan jäsen maksaa lukuvuonna 2014-2015 jäsenmaksua 114 euroa. Lisäsummalla panostetaan olemassa olevien kulujen kattamisen lisäksi ylioppilaskunnan näkyvyyteen kampuksella. Samaan pyritään myös kokouksessa sinetöidyllä sääntömuutoksella.
Jäsenmaksuasiasta keskusteltiin edustajistossa jonkin verran, mutta lopulta asiasta ei tarvittu äänestystä. Osittain summa selittyy sillä, että edellisellä kerralla ehdotettu kahden euron korotus jätettiin tekemättä, joten nyt mukaan otettiin sekin summa.
”Tilanne oli oikeastaan aika selvä. Kun hallitusta vuoden alussa kehotettiin etsimään säästökohteita, ehdotti se säästökohteeksi Uljasta. Kun edustajisto ei halunnut Uljaasta säästää, ei vaihtoehtoja juuri jäänyt. Lisäksi haluttiin satsata lisäresursseja esimerkiksi viestintään kerhoille ja yleisiin hankeavustuksiin. Lyhyesti sanottuna lisäsatsausta laitetaan siihen, mikä ylioppilaskunnasta näkyy opiskelijalle”, ISYY:n pääsihteeri Janne Mertanen kertoo.

Muutos ylioppilaskunnan sääntöihin tarkoittaa käytännössä sitä, että toimintajaostot korvataan vapaa-ajanjaostoilla, joihin aiemmin marginaalissa kyhjöttäneet kerhot otetaan mukaan. Lisäksi suunnitteilla on epämuodollisempien toimintaryhmien muodostamista erilaisia tehtäviä, kun tapahtumien järjestämistä hoitamaan.