Kuuban koulutus esittäytyy Joensuussa

JOENSUU – Kuuban korkeakoulutuksesta on vähennetty aloituspaikkoja ja keskiasteen teknisen koulutuksen paikkoja on lisätty. Lukioiden ryhmäkokoja kasvatetaan ja entiset sisäoppilaitoslukiot on suljettu. Aiemmin ryhmäkoot on pidetty peruskoulussa 20 ja lukioissa 15 oppilaassa opettajaa kohti. Tätä on pidetty yhtenä Kuuban koulutusjärjestelmän tärkeimmistä menestystekijöistä.
Kuubalaiset opiskelijat on vapautettu vapaaehtoistyöstä, koska opiskelijoiden työprikaatit ovat olleet kannattamattomia.

Suomi-Kuuba seuran hanke ”Kuuba – koulutusta kaikille” on kutsunut Suomeen kaksi asiantuntijaa, jotka vierailevat syyskuussa myös Joensuussa. Hanketta on tukenut Suomen ulkoasiainministeriö.
Filologian tohtori, Havannan yliopiston professori ja Kuuban korkeakoulutuksen ministeriön asiantuntija Eric Fernandez Hernandez sekä neljännen vuoden lääketieteen opiskelija, Kuuban yliopisto-opiskelijoiden liiton FEU:n varapuheenjohtaja Lisara Corona Oliveros kertovat Kuuban koulutusjärjestelmän saavutuksista ja haasteista sekä opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksista avoimessa yleisötilaisuudessa torstaina 22.9. klo 18 Joensuun Teatteriravintolan lasiterassilla.

Joensuun vierailun järjestää Suomi-Kuuba -seuran Joensuun seudun alueosasto.