Kuorolaulun helmiä taidemuseolla

JOENSUU – Musiikkikasvatuksen lehtori Helena Hulmi on jälleen kerran valmentanut joukkonsa iskukuntoon jo perinteeksi muodostunutta Joensuun yliopiston kuoron kevätkonserttia varten. Keväisiä säveliä ympäri maapalloa kuullaan tälläkin kertaa Joensuun taidemuseon salissa. Taiteen keskellä kun ollaan, niin konsertti on saanut nimekseen Helmiä katutason näyttelyn mukaan.

Konsertin harvinaisia helmiä ovat muun muassa laulut Irlannista, Samoasta ja Jamaikalta. Pohjoismaista perinnettäkään ei ole unohdettu. Sovitukset noudattelevat kunkin maan perinteitä, mutta nuorekkaita uutuuksiakin joukosta voi aistia.
Kaiken kaikkiaan konsertissa kuoro esittää viihdyttävää sekakuoromusiikkia, joka ei jätä ketään kylmäksi. Tunnelmat vaihtuvat hartaasta tangon kautta svengaavaan. Varsinaista rokkia konsertissa ei kuitenkaan tällä kertaa kuulla.

Kuoroa säestää konsertissa muun muassa pianisti Kemal Achourbekov. Konsertissa esiintyy ensimmäistä kertaa myös kuuden kuorossa laulavan laulajan Kuulento-lauluyhtye omalla korvia hivelevällä ohjelmistollaan.

Joensuun yliopiston kuoron kevätkonsertti HELMIÄ keskiviikkona 5. toukokuuta kello 18 Joensuun taidemuseon salissa.