Kuoro manaa joulutunnelman perinteisellä konsertilla – edelleen samalla nimellä

JOENSUU – Joensuun yliopiston kuoro on hiljentymässä joulun viettoon järjestämällä perinteisen joulukonsertin Joensuun taidemuseon salissa 15. joulukuuta. Kynttilän valossa -konsertissa kuullaan tunnelmallisia joululauluja muun muassa Suomesta, Britanniasta, Irlannista, Ranskasta ja Yhdysvalloista. Kuoroa johtaa tuttuun tapaan Itä-Suomen yliopiston musiikkikasvatuksen lehtori Helena Hulmi. Konsertissa kuoroa säestää Janne Piipponen, joka aloitti yhteistyönsä kuoron kanssa vuonna 2009 Rakkaudesta laulu -levyn nauhoituksissa.
Merkittävä osa konsertissa kuultavien brittiläisen carols-perinteen lauluista on John Rutterin sanoittamia ja säveltämiä. Pääpaino on kuitenkin suomalaisessa musiikissa. Konserttiohjelman joukossa on raikkaita Merja Rajalan sovituksia tutuista joululauluista.
Kynttilän valossa -konsertissa kuullaan myös Kuulento-lauluyhtyettä, joka esittää joululauluja omasta ohjelmistostaan. Ryhmä on harjoitellut omatoimisesti ilman Hulmin ohjaavaa kättä.

Kuoron nimi säilytetään entisellään vaikka yliopistoa ei enää ole. Joensuun yliopiston kuoro toimii yliopistosta irrallisena yhdistyksenä, joten nimimuutokseen ei ollut tarvetta.
”Tiivis yhteistyö Itä-Suomen yliopiston kanssa kuitenkin jatkuu ja kuoroa voi yhä edelleen kuulla yliopiston tilaisuuksissa niin Joensuussa kuin Kuopiossakin”, kuorosta kerrotaan.