Kuopion Teatterin kevään viimeiset esitykset käsillä

KUOPIO Kuopion kaupunginteatterin kevätkauden esitykset päättyvät lauantaina 22. toukokuuta ja samalla osa ohjelmistosta siirtyy historiaan. Ohjelmistosta poistuvia näytelmiä ovat Vaimoni Maurice, Lapin kesä, Vanhan ruhtinaan rakkaus ja Rakkaat Rissaset.
Syyskaudelle jatkavat Suurella näyttämöllä Brian Frielin Elonkorjuujuhla sekä Studiossa Anneli Mäkelän Punainen pallo ja Elisa Salon Räjähdysvaara.

Lauantaina 15. toukokuutsa kulisseihin siirtyy Suurella näyttämöllä Raffy Shartin kirjoittama ja Olli-Matti Oinosen ohjaama nyky-Pariisiin sijoittuva farssi Vaimoni Maurice sekä Studiossa osittain Suomessa ja osittain Prahassa seikkaileva tsekkikomedia Lapin kesä. Jaroslav Rudiin ja Petr Pýchan kirjoittaman näytelmän on ohjannut Jiøí Havelka.

Rakkaat Rissaset – musiikkinäytelmän viimeinen esitys on Suurella näyttämöllä lauantaina 22. toukokuuta Ilpo Tiihosen kirjoittama ja Ritva Holmbergin ohjaama näytelmä sukeltaa nostalgisesti 1960- ja 70 -lukujen Kuopioon. Samana päivä hyvästellään Suurella näyttämöllä myös F. M. Dostojevskin Vanhan ruhtinaan rakkaus, josta ohjaaja Miisa Lindénin käsittelyssä rakentui hulvaton tarina rakkaudesta ja vallanhimosta.

Kiviä taskussa ja Kilpakosijat avaavat syyskauden
Kuopion kaupunginteatterin syyskausi avautuu vauhdikkaan kahden miehen esityksen merkeissä. Elokuun lopulla Studion ensimmäisenä ensi-iltana nähdään Olli-Matti Oinosen ohjaamana maailmallakin jättisuosion saavuttanut Kiviä taskussa.
4. syyskuuta Suurella näyttämöllä saa puolestaan kantaesityksensä uusi kotimainen musiikkinäytelmä Kilpakosijat. Näytelmä perustuu Maiju Lassilan teoksiin ja sen ohjaa Tommi Auvinen, musiikki on Sari Kaasisen.