Kuopion kampuksella maailmanluokan kamppailuseura

KUOPIO – Reilu kymmenen vuotta sitten perustettu Kuopion yliopiston Taekwon-Do -seura on saavuttanut paljon. Meriitteihin kuuluu maailmanmestaruuksia sekä Euroopan-, Pohjoismaiden- ja Suomen mestareita, Suomen kaikkien aikojen menestynein Taekwon-Do -urheilija sekä maajoukkuevalmentaja. Korkeakoululiikunnan osana seura tarjoaa opiskelijoille korkealaatuista valmennusta ja ohjausta lajin saloihin.

Seura perustettiin talkoovoimin vuonna 2003. Lyhyen historiansa aikana seura on kasvattanut peräti 18 mustan vyön haltijaa, joista kirkkaimpina 2. danin mustanvyön EM-mitalisti ohjaaja Anssi Liikanen sekä päävalmentajana alusta asti toiminut 4. danin EM-mitalisti Olli Leino. Olli toimii myös Suomen lajiliitossa sekä on Suomen Taekwon-Do maajoukkueen valmentaja.

”Kun Kuopiolaiset osallistuvat SM-kisoihin, niin kaikki olettavat, että meille tulee mitali”, toteaa päävalmentaja Olli seuran kilpailutoiminnasta.

”Jo pelkästään Anssin kohdalla henkilökohtainen arvokisamitali ottelussa on realistinen tavoite seuraavan kolmen vuoden aikana, mikäli motivaatio pysyy hyvänä ja mies ehjänä”, 4. danin mustanvyön ohjaaja Ismo Mäkinen lisää.

Rauhallinen ja vaatimaton Anssi ”Ali” Liikanen aloitti taekwon-don viisi vuotta sitten ja otti osaa kilpailuihin jo pian aloittamisen jälkeen.
”Jäin alusta saakka koukkuun erityisesti matsitouhuun. Sen verran mukavasti on sujunut, että arvokisoihin olen muutaman kerran päässyt ja parit EM-mitalitkin saanut”, Anssi kuvailee nöyrästi menestystään.

Kuopion kampuksella seurassa harjoittelee nykyisin myös nelinkertainen maailmanmestari Ismo Mäkinen. Hänen menestyksiensä lista tekee hänestä Suomen menestyneimmän Taekwon-Do -urheilijan ja 22-vuotisen uran varrella Mäkisen palkintokaappiin on kertynyt liuta arvokisamitaleita. Ismo kuitenkin korostaa Olli Leinon pyyteetöntä työtä seuran valmentajana ja urheilijana.
”On tärkeää, että seuran opettajalla on halua kehittää ja ylläpitää omaa tasoaan. Tästä hyötyy koko seura. Lisäksi Olli on kehittänyt KickFit-konseptin, jonka parissa pääsee kuntoilemaan lyöden ja potkien, vaikkei kamppailulajiharrastusta haluaisikaan aloittaa.”

Kokenut mustan vyön haltija Karim Khanji, sekä karatesta lajia vaihtanut Noora Al-Neshawy liittyivät seuraan syksyllä 2014. Molemmat kehuvat seuran ilmapiiriä ja Karim kiittelee kehonhuollon osuutta. Sovelletun fysiikan opiskelija Maria Pöllä liittyi hetken mielijohteesta syksyn peruskurssille tietämättä mitä Taekwon-Do on.
”Varsinkin itsepuolustusjutut ovat tosi mielenkiintoisia. On tosi jees, että Taekwon-Do on korkeakoululiikunnassa mukana, jolloin se on halpa tapa harrastaa ja silti opetus on hyvää”, ensimmäiseen vyökokeeseensa valmistautuva Maria kertoo.

Kuopion yliopiston Taekwon-Do -seuran toiminta on osa Sykettä Savilahdella -liikuntapalvelujen tarjontaa. Toimintaan voi liittyä mukaan ottamalla yhteyttä seuran ohjaajiin joko sähköpostilla tai harjoituksissa Studentialla. Harjoittelussa noudatetaan itämaisen filosofian periaatteita eli kohteliaisuutta, uutteruutta ja itsehillintää. Ilmapiiri harjoituksissa on opiskelijamaisen rento ja niin mustat vyöt kuin aloittelijat ovat samaa perhettä.

Lisätietoa:
www.ukutkd.fi
www.taekwon-do.fi
Kuopion yliopiston Taekwon-do
www.ukutkd.fi