Kuopion historian suurin terassi

Teksti: Pasi Huttunen
Kuopion torisitsit ovat saaneet inspiraationsa Senaatintorilla Helsingissä järjestetyistä suursitseistä.

500 iloista mahtuu Kuopion torille juhlimaan kun KIVES, eli Kuopion Intellektuelli Vapunedistämisseura järjestää Torisitsit 27. huhtikuuta. Samalla rikotaan kuopiolaisen anniskelun historiaa, sillä aluehallintoviraston mukaan Torisitseistä tulee Kuopion historian suurin terassi.
Sitsikulttuuri on monille, etenkin tuoreemmille opiskelijoille vielä vieras asia. Mutta oikeaan fiilikseen pääseminen ei ole kovin vaikeaa.
”Sitseille kannattaa valmistautua avaamalla lauluääntään, tyhjentämällä rakkonsa ja lukemalla sitsisäännöt”, Sami Gabbouj, yksi tapahtuman järjestäjistä neuvoo.

Sitsilipun ostamalla tulee samalla hankkineeksi myös Wabubasin, KIVES:n tuottaman vappupassin.
”Vappupassi toimii fuksipassin tapaan, eli osallistujat keräävät pisteitä osallistumalla tapahtumille ja suorittamalla tehtäviä. Voittaja palkitaan vappumielisellä palkinnolla sekä maineella ja kunnialla”, Gabbouj kertoo.
”Se rohkaisee opiskelijaa käymään muidenkin ainejärjestöjen kaikille avoimissa vapputapahtumissa ja edistää näin poikkitieteellistä vappuhenkeä”

KIVES on vuonna 2015 perustettu kerho, jonka tarkoituksena on edistää poikkitieteellistä vappukulttuuria. Kuopion Torisitsien innoittajina ovat toimineet Helsingissä Senaatintorilla järjestetyt sitsit.