Kuopio juhlii esittelee kaupunkia

KUOPIO Kuopio juhlii -tapahtuma järjestetään jälleen elokuun viimeisenä viikonloppuna. Runsas koosteviikonloppu kerää erän kuopiolaisia yhdistyksiä, urheilu- ja kulttuuritoimijoita sekä tapahtumanjärjestäjiä ja instituutiota saman nimekkeen alle, ja esittää ne kokonaisuutena yhden viikonlopun aikana. Kaiken kaikkiaan viikonloppu pitää sisällään musiikkiesityksiä, tanssia, teatteria, olonkorjuuta, kyläjuhlaa, kirppiksiä, näyttelyitä, elokuvaa ja paljon muuta. Pääosin ohjelmatarjonta on maksutonta.

Kuopio juhlii ei sinänsä ihan hirveästi juhli, että ohjelmasta ei perinteisesti hahmotu varsinaisia jymy-yllätyksiä tai järjestäjän puolesta koostettua yleisöä kokoavaa tapahtumaa joka loisi yleistä juhlan tuntua. Viikonloppu antaa kuitenkin erityisesti kaupunkiin tutustuvalle näkemystä joistakin Kuopiossa olevista kulttuuritoimijoista, ilmiöistä, instituutioista ja asioista.

Nostoja viikonlopulta olkoon muun muassa Satoa-ruokakulttuurifestivaali joka järjestetään perjantaina ja lauantaina Kauppahallin takana ja kulttuurikirpputori Siskontyttö-patsaalla. Perjantaina järjestetään niin ikään ANTI Festivaalin Pechakucha –ilta Ravintola Sampossa teemalla Minun Kuopioni. Lauantai puolestaan huipentuu Väinölänniemellä järjestettäviin rantabileisiin, jossa on ohjelmassa dj:den lisäksi tankotanssia ja vesijettien SM-finaalin palkintojenjako. Elokuvien ystäville Kuvakukossa on tarjolla yllätyselokuva.

Sunnuntaina puolestaan on tarjolla muun muassa sienineuvontaa ja opastettu maastopyörälenkki Puijon maastossa. Viikonlopunkin aikana voi tutustua myös Kuopion museoihin, Kuopion Ortodoksisessa Kirkkomuseoon ja VB -valokuvakeskukseen. Taidenäyttelyitä tarjoavat Ars Libera Satamankulman galleriassa sekä Valmed ry Luovien alojen keskus Myllyssä.

Kuopio juhlii -tapahtuman järjestelyistä ja tuotannosta vastaa Kuopio Festivals ry ja Kuopion kaupunki.

Kuopio juhlii -viikonlopun ohjelma.