Kuopaksen ex-toimitusjohtaja valittaa vankeustuomiostaan

Kuopion opiskelija-asunnot Oy:n entinen toimitusjohtaja Erkki Karvonen aikoo valittaa hovioikeuteen Kuopion käräjäoikeuden maanantaina lagettamasta vankeustuomiostaan.

Savon Sanomien mukaan Karvonen kokee, ettei ole syyllistynyt mihinkään rikokseen ja on järkyttynyt tuomiostaan. Karvonen sai kahdesta törkeästä avustuspetoksesta sekä luottamusaseman väärinkäytöstä yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Karvonen toimi Kuopaksen toimitusjohtajana vuosina 1998-2004. Tuomion taustalla on Niiralaan vuosituhannen alussa rakennettujen opiskelija-asuntojen saamat avustukset. Käräoikeuden arvion mukaan Karvonen antoi Kuopaksen kahdesta talohankkeesta, Fillarista ja Kolmannesta pyörästä, vääriä tietoja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle Aralle. Karvosen tulkittiin jättäneen täysin ilmoittamatta autopaikkatonttien hinnat.

Savon Sanomien haastattelema Karvonen kokee, että hän on joutunut juonittelun kohteeksi. Ex-toimitusjohtaja syyttää Kuopaksen nykyistä toimitusjohtajaa Tuula Vartiaista häikäilemättömästä juonittelusta, jolla tämä olisi Karvosen mukaan turvannut oman asemansa.
Vartiainen jättää Karvosen väitteet omaan arvoonsa ja kokee oikeuden päätöksen puhuvan puolestaan.

Oikeus katsoi myös, että Karvonen on salannut Kuopaksen hallitukselta sen, että yhtiön talous on ollut tappiollinen ainakin vuodesta 2002.

Aiheesta lisää:
Uljas: Ex-toimitusjohtajalle tuomio Kuopaksen sotkuista
Savon sanomat: Kuopaksen ex-johtaja: Nykyjohto tavoittelee omaa etuaan