Kuinka opiskelijoiden joukkomurha Meksikossa oli mahdollinen?

JOENSUU – Meksikolaisten opiskelijoiden joukkomurha kohautti maailmaa viime vuonna. Joukko opiskelijoita oli matkalla osoittamaan mieltään kun poliisit avasivat tulen. Kaksi opiskelijaa ja kolme sivullista kuoli ja 43 kolme opiskelijaa katosi. Myöhemmin kävi ilmi, että poliisi oli luovuttanut kadonneet opiskelijat paikalliselle huumekartellille, joka tappoi heidät kaikki.

Kansainvälistä toimintaansa käynnistelevä yhteiskuntapolitiikan, sosiologin ja filosofian opiskelijoiden ainejärjestö Praxis pureutuu aiheeseen ”Country Afternoon – Hot Topics” –iltamissa 23. helmikuuta.

”Iltamat ovat Praxis-Internationalin uusi tapahtumasarja, jonka tarkoituksena on tuoda opiskelijoille tietoa kansainvälisistä poliittisista ilmiöistä ja tapahtumista”, Praxiksen kv-vastaava Tuulia Reponen kertoo.

Iltamissa kasvatustieteiden maisteriopiskelija Adrián Tovar käy alustuksessaan läpi mitä Meksikon tapahtumista tiedetään. Sen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle.

Keskusteluiltamien sarjaa järjestää ainejärjestön alla toimiva Praxis-International –ryhmä, jonka tarkoituksena on edistää yhteistyötä alan suomalaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden välillä.

Country Afternoon – Hot Topics –iltamat aiheella ”Missing Mexican students – how did it come to this?” salissa AU101 23. helmikuuta kello 17 alkaen. Kielenä on englanti.