Kristalliyön muistokulkue muistuttaa taas

JOENSUU – Kristalliyön muistokulkueessa muistellaan Natsi-Saksan juutalaisvainojen alkua ja vastustetaan fasismia ja rasismia tiistaina 9. marraskuuta kello 17.30. Tapahtuma alkaa torilta, josta edetään kulkueena Väen talolle.
”Syrjintä laajeni vieraiden kansojen lisäksi koskemaan mielisairaita, vammaisia, homoseksuaaleja ja poliittisesti väärin ajattelevia”, kertoo Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys tiedotteessaan.
”Muukalaisviha ja siitä ammentavat puolueet nostavat päätään monissa Euroopan maissa, myös meillä. Juuri nyt on ajankohtaista vastustaa aktiivisesti lajittelua ja diskriminaatiota.”

Joensuussa Kristalliyön muistokulkuetta on järjestetty 90-luvun alkupuolelta saakka. Tämän vuoden tapahtumassa torilla puhuu kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riitta Myller. Väen talolla kaupunginvaltuuston jäsen Krista Mikkonen alustaa keskustelun muukalaisvihasta. Lisäksi paikalla musisoimassa on pelimanni Edo Pennings.
Tilaisuuden järjestävät Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys JoMoni, Rauhanryhmä, Meille saa tulla -kampanja, Demarinuoret, Vihreät nuoret ja Vasemmistonuoret.