Koston sanomaa Jokelassa

”Mitä hyvää kostosta voi seurata?”, kysyvät fiktiiviset hahmot pienkustantaja Talvikki Sorsa ja kainuulainen kirjailija Taisto Alihanki.

Sunnuntaina 20. maaliskuuta Wanhassa Jokelassa esiintyvä kansanmusiikkiduo Kosto esittää tunnelmallista skandinaavista musiikkia. Alter egojen taustalla seikkailevat muusikot Vesa-Pekka Pisto, kontrabasso ja Mammu Koskelo, kantele, kitara ja laulu. Kosto saapuu Joensuuhun osana Kansanmusiikkiliiton kevätkiertuetta.

Alun perin vuonna 1996 perustetussa Järki –yhtyeessä tutustuneet ja kirjallisuudesta innostuneet rumpali ja basisti vaihtoivat jo varhain punk-ahtavan tyylinsä herkkään, kansanmusiikista pohjansa ammentavaan ilmaisuun. Kosto juhlistaa taiteilijoiden 15-vuotisjuhlaa.

Alteregojen henkilöhistoriat johtavat kauas kasvukeskuksista.

”Taisto Alihanki on vanhan suomalaisen teollisuussuvun vesa. Asemansa suomalaisessa paperiteollisuudessa hän vaihtoi ilmaisun vapauteen ja pienen ihmisen näkökulmaan. Hän elää Kainuussa, josta käsin julkaisee kirjallista tuotantoa. Esikoisromaani Suomen Siinai julkaistiin vuonna 2007”, kertovat muusikot.

Talvikki Sorsa puolestaan elää ja yrittää syvällä Pohjois-Karjalassa.

”Talvikki Sorsa viljelee tilallaan Pohjois-Karjalassa energiapajua, ja on tällä hetkellä Suomen tunnetuimpia ting -runouden kääntäjiä. Hän toimii myös kirjallisuuden pienkustantajana ja julkaisee myös Alihankin tuotantoa.”

Kosto Wanhassa Jokelassa sunnuntaina 20.3. klo 19.