Korttelijuhla houkuttelee nauttimaan kaupungista

Vuoden 2013 DJ-painotteisesta Korttelijuhlasta on edetty nyt järjestettävään musiikkia, tanssia, skeittausta ja jopa neulontaa yhdistävään juhlaan.

Korttelijuhla tuo laajan kattauksen urbaania kulttuuria Taitokortteliin, Kesälatoon sekä Surakan baariin Joensuussa 23. toukokuuta. Vuodesta 2013 järjestetty Korttelijuhla tarjoaa helpon keinon tutustua kaupungin kulttuuritarjontaan.

Livemusiikkia tarjoilevat Eläimestä tutun Timo Torvisen sooloprojekti (proto)Torvinen sekä kansanmuusikko Reetta-Mari Kellokoski. Dj-musiikkia pyörittävät DJ Hazy Daze ja Joensuu Reggae All-Stars sekä DJ Teppo Johannes. Itä-Suomen katutanssiyhdistys järjestää lisäksi katutanssibattlen, ja Kesäladon terassilla voi osallistua neulontapiiriin. Taitokorttelin piha-aitassa soittaa folkhenkinen Duo Camiset sekä kanteletta ja elektronista musiikkia yhdistävät Riku-Pekka Kellokoski. Samassa korttelissa sijaitseva Perheentalo on mukana järjestämällä tavaroiden vaihtotorin kaikenikäisille.

Korttelijuhlan järjestävät muotoilija Päivikki Jaakkonen, DJ ja valokuvaaja Jyri Keronen sekä tanssitaiteilija Anna Venäläinen.
”Se, että olemme järjestäjinä ihan eri taustoista, tuo paljon uusia hyviä ideoita ja nurkkakuntaisuus unohtuu”, Jaakkonen toteaa.
”Tämän päivän yhteiskunta tarvitsee uudenlaista yhteisöllistä toimintaa. Korttelijuhla on meidän visio siitä”, Venäläinen kiteyttää.

Pasi Huttunen, teksti & kuva