Kokoomus menetti ikioman ilmoitustaulunsa, yhteinen tulossa

KUOPIO – Kuopion kampus on vitkastellut poliittisten opiskelijajärjestöjen oman ilmoitustaulun kanssa. Asialle annettiin siunaus jo syyskuussa 2011, kun Poliittisessa sisäänmarssissa järjestöt vaativat lisää näkyvyyttä Kuopion kampukselle. Järjestöjen ilmoitustaulu oli esillä myös viime vaaleissa, mutta mitään ei tapahtunut ennen kuin Uljas otti yhteyttä hallintojohtoon. Sitten erityisoikeudella omaa ilmoitustauluaan pitänyt kokoomuksen nuorisoliitto Tuhatkunta menetti taulunsa yhdessä yössä, ja yhteinen ilmoitustaulu luvattiin viimein järjestää.

Samalla kun UEF yrittää muotoilla yhtenäistä ja selkeää kantaa politiikkaan kampuksilla, Tuhatkunta ainoa poliittisena järjestönä sai pitää vuosien ajan omaa ilmoitustauluaan Kuopion Canthialla, Opparin viereisten portaiden katveessa. Asiaan tuli kuitenkin muutos, kun hallintojohtaja Tuomo Meriläiseltä kysyttiin syytä kokoomuksen erityisoikeudelle samalla kun muut järjestöt eivät ole saaneet tilaa omalle ilmoittelulleen. Meriläisen tiedot asiasta olivat hataria.
”Kyseessä ei ole Tuhatkunnan ilmoitustaulu, vaan viime syksyn vaalien yhteydessä kaikki poliittiset opiskelijajärjestöt toivoivat yhteistä ilmoitustaulua kaikille kampuksille. Tämä toive on tietääkseni toteutettu.”

Ylioppilaskunnan pääsihteeri Janne Mertanen on toista mieltä. ”Paikalliset kokoomusopiskelijat hankkivat itselleen oikeudet käyttää ilmoitustaulua 2000-luvun alussa. Siitä asti se on ollut ainoastaan Tuhatkunnan käytössä.” Järjestö joutui kuitenkin luopumaan erityisasemassa olleesta ilmoitustaulustaan, kun tilahallinto pisti tuulemaan Uljaan kyselyjen jälkeen.
Kuopion kampuksen kiinteistöpäällikkö Olli Siitonen selitti Tuhatkunnan nimen ja poliittisen sisällön siivoamista ilmoitustaulusta virheen korjauksena. ”Tuhatkunnan vanha taulu on jäänyt vahingossa portaiden alle, se olisi pitänyt poistaa jo aikaisemmin.” Samalla kun Joensuun ja Savonlinnan kampuksilla on useampia ilmoitustauluja politiikalle, Kuopiosta poistettiin se ainoa. Siitonen myöntää poliittisen ilmoitustaulun puuttumisen vielä puolitoista vuotta luvatun jälkeen olevan oma virheensä, ja lupaa ottaa asian hoitaakseen. ”Korjataan tämä puute Kuopion osalta.”

Tarkoituksena on saada yhteinen, kiinteä ilmoitustaulu myös Kuopion kampukselle. ”Jos nyt päätetään, että yksi ilmoitustaulu tulee kaikille, niin laitetaan se näkyvämmälle paikalle kuin nyt tämä kokoomuksen taulu”, toteaa Siitonen, joka suunnittelee taulua ylioppilaskunnan kioskin läheisyyteen.