Keskisormea perinteiselle rock-poseeraukselle

Uuden pitkäsoiton Headfirst neljäs huhtikuuta julkaiseva Snipe Drive ehti pikaiseen haastatteluun uutukaisensa ja myös menneisyytensä tiimoilta. Äänessä olivat eniten perustajajäsenet Antti ja Heikki, mutta myös yhtyeen tuorein jäsen, aikaisemmin Stalingrad Cowgirlsissä bassotellut Henna.

Lyhyt Snipe Drive-historia keskeisine merkkipaaluineen?
Antti: Snipe Drive perustettiin vuonna 2001 veljeskaksikon Antin ja Heikin ympärille Tuusulassa. 2006 saatiin levytyssopimus ja keikkamyyjä. Sellaisista hetkistä tuli vain haaveiltua nuorempana ja nyt on jo kolmas levy tulossa! Kiina-kiertue, Smashing Pumpkins- lämmittely, ensimmäinen keikka Tavastialla jne. Kyllähän hyviä hetkiä mahtuu kosolti!

Muistoja Kiinan-kiertueesta 2010 ja Smashing Pumpkinsin lämmittelykeikasta 2008?
Heikki: Ostin itselleni ja Antille joululahjaksi liput Pumpkinsin keikalle. Olikin aikamoinen yllätys päästä itse keikalle lämppäriksi. Ostetut liput annettiin kavereille, jotka pääsivät katsomaan Snipeä jäähalliin!
Kiinasta jäi sellainen juttu mieleen, kun Antti oli yhdellä rautatieasemalla kusella, niin viereen tuli vanhempi kiinalainen herrasmies, katsoi Anttia päästä varpaisiin ja sanoi: ”Aah… Foreigner, big penis.”
Antti:Oli kieltämättä aika vänkää soittaa jäähallilla isolle yleisölle, kun tottunut pyörittämään tukkamyllyä pizzerian nurkissa tms. Itse Pumpkins- keikkahan oli kehno, mutta lämmittelijät hoitivat homman kotiin!
Kiinan kiertue oli mahtava! Siellä tapahtui niin paljon, että sitä ei kovinkaan lyhyesti pysty tiivistämään. Itse oleskelin Thaimaassa kaksi viikkoa ja lensin sieltä suoraan Pekingiin kiertueelle. Keikkapaikat vaihtelivat kooltaan ja yleisömäärältään laidasta laitaan, mutta länkkäreiden heiluminen näytti aina maistuvan. Kiinassa yleisö tuntui olevan enemmän läsnä ja fanaattisemmin mukana keikoilla, kuin Suomessa. Täältä löytyy ”syväluotaavampi” blogi kiertueesta snipedrivechinatour.blogspot.com/

Kuinka Snipe Driven nykyinen line up muotoutui?
Hennan kämppis kysyi Heikiltä, että mitenkäs bändillä menee. Heikki sanoi, että muuten ihan hyvin, mutta ei ole basistia. ”Meidän Hennalla ei ole bändiä. Pyytäkää sitä!” sanoi kämppis. Antti laittoi Hennalle sähköpostia ja se oli siinä.
Uudelle kitaristille tuli tarve vuonna 2009. Pitkään pähkäiltiin, että ketä pyydetään, mutta kun Janin nimi nousi esiin, olivat kaikki sitä mieltä, että siinä olisi mies paikallaan. Jan taisi saada vain hieman väärän käsityksen siitä, minkä kokoluokan bändiin oli astumassa, sillä hän näki Snipen livenä ensi kertaa jäähallissa Pumpkinsin lämppärinä ja ensimäisissä yhteisissä treeneissä tuli keikkamyyjältä puhelu, että nyt lähdette kahden viikon rundille Kiinaan!
Antti, Heikki ja Pasi ovatkin alkuperäisiä jäseniä.

Henna kuinka olet kotiutunut uuteen yhtyeeseen?
Henna:Oikein mainiosti! Oma soittotaito huolestutti aluksi (välillä edelleen) kun olin pojat nähnyt keikalla ja kuunnellut levyt jo ennen kun mua pyydettiin mukaan. Samanlaista läppää meillä lentää ku edellisessä bändissä ja pojat on hirmu kivoja. Tukkamyllyyn en ole vielä lähtenyt mukaan mutta eiköhän sekin kohta onnistu…

Lyhyt katsaus uuden albumin levytysprosessiin?
Antti: Levyä aloitettiin äänittämään 2013 alkuvuodesta. Sitä äänitettiin Finnvoxilla ja omalla Happy Boys Studiollamme. Finnvoxilla äänitettiin kaksi kappaletta livenä kokonaisuudessaan sekä rummut ja laulut kaikkiin kappaleisiin. Happy Boyssilla äänitettiin kitarat ja bassot.
Tuunela oli entuudestaan jo tuttu ja työskentely hänen kanssaan oli erittäin vaivatonta! Lopputulokseen olen täysin tyytyväinen!

Taustaa videobiisille Eventide?
Heikki: Iholla -konsepti oli aikataulullisesti ja budjetin kannalta mielestäni loistoidea! Lisäksi videosta tuli aika rehellinen ja keskisormen näyttö perinteisemmälle rockposeeraukselle. Eihän vaipanvaihtohommia saisi näyttää rockbändin videossa!

Snipe Driven lähitulevaisuuden suunnitelmat, miten runsaasti keikkoja on luvassa uuden levyn ilmestyttyä?
Antti: Keikkoja ei ole toistaiseksi kuin muutama ja niitä olisi tarkoitus saada lisää. Suunnitelmissa on saada levy ulos cd ja vinyyliformaatissa, tehdä keikkoja ja saada levylle mahdollisimman monta kuulijaa! Kaikki keikat tehdään, joista saadaan bensakulut maksettua. Tai vaikka ei saataiskaan.
Heikki: Ja levyyn käytetty pankkilaina ois hyvä maksaa pois.

SNIPE DRIVE – Eventide