Kesällä kannattaa mennä metsään

Jos kaikki eivät vielä olleet selvillä hyvistä vaellusmahdollisuuksista Pohjois-Karjalassa, niin nyt aletaan uudistettua Herajärven kierrosta tykittää ihmisten tajuntaan tosissaan. Tulossa on esimerkiksi osuuskunta Korpipajan tuottama komea esittelyvideo, joka julkaistaan verkossa lähiviikkoina. Vaellusreitin laajentamista koskevassa tiedotustilaisuudessa vaellusreittiä kehuttiin estoitta Suomen monipuolisimmaksi ja kun asiaa istuu miettimään, niin se saattaa pitää jopa paikkansa.

Vuonna 2007 vuoden retkikohteeksi valittu Herajärven kierros on nyt laajennettu perinteisestä 40 kilometrin mitastaan 60 kilometrin mittaiseksi. Herajärven kierroksen laajennushankkeen yhteydessä reitille on saatu myös uusia laavuja, taukopaikkoja, infotauluja, pysäköintialueita sekä esimerkiksi uusi kaivo. Hankkeen projektipäällikkö Heikki Hamunen kertoo myös uuden Herajoen ylitystä varten tehdyn kahluuvaijerin herättäneen suurta kiinnostusta.
”Se on monille elämys jo sellaisenaan”, hän sanoo.

Syksyn 2011 aikana toteutetun kävijätutkimuksen perusteella Herajärven kierrokselle odotetaan runsaasti kävijöitä. Kokonaisuutena arvioituna Herajärvenkierrosta piti hyvänä tai melko hyvänä 95 prosenttia vastaajista Katri Heinosen ja Tiina Juvosen toteuttamassa kävijätutkimuksessa. 37 prosenttia vastanneista oli reitillä jo aikaisemmin vierailleita.

Lisää tietoa: www.luontoon.fi/herajarvenkierros