Kepsutti laukoo koululaisvitsejä

Kuopiolainen teatteriryhmä Kepsutti esittää toukokuussa koululaisvitsejä. Mikä on vihreä ja roikkuu puussa? -esitys nähdään 7. toukokuuta Kulttuuriareena 44:lla. Esitys on yleisölle kertaluontoinen, sillä muuten esitystä tehdään tilauksesta.

”Esityksessä vitsit on tuotu lavalle puolituntisena sketsitykityksenä, jossa vaatteiden vaihto ja musiikki ovat kiinteä osa kokonaisuutta”, esityksen ohjannut ja dramatisoinut Eeva Heimonen kertoo.

Heimosen mukaan esitys tarjoaa vanhemmille matkan kouluvuosiin ja lapsille yritetään tuoda asiaa heidän omasta maailmastaan.

”Ajattelen että opiskelijoissa on paljon myös lapsiperheitä, joita esitys voi kiinnostaa. Meissä kaikissa taitaa yhä sisimmässä asua ja kulkea mukana lapsi ja koululainen, joka kaipaa iloa, kepeyttä ja naurua elämäänsä”, Heimonen kuvailee.

Rooleissa nähdään Sauli Paavilainen, Anu Leskinen ja Eeva Heimonen.

Kepsutti on saanut alkunsa vuonna 2012 Kansalaisopiston draamatokka-ryhmästä.

”Kepsutti tekee teatteria projekti kerrallaan laittamatta rajoja keille tehdään. Nyt on tehty lapsille, seuraavana nuoret – ehkä sitten vauvat, vanhukset, vielä ei tiedetä mitä tuleman pitää. Ryhmä on sekalainen sakki eri alojen ihmisiä, joukostamme löytyy myyjää, tohtoria, mainostoimiston väkeä, koulunkäyntiavustajia, päivähoidon henkilöstöä”, Heimonen kuvailee.

Mikä on vihreä ja roikkuu puussa? 7. toukokuuta klo 18.00 Kulttuuriareena 44:lla. Vapaaehtoinen sisäänpääsy.

Jarkko Kumpulainen, teksti & Minna Niskanen, kuva