Kenestä vuoden opiskelija?

Flooran päivänä valitaan kahdella kampuksella vuoden opiskelija. Nimitys annetaan yleisöäänestyksen perusteella ja lopullisen valinnan tekee ylioppilaskunta. Samana päivänä rehtorit nimeävät myös yleisöäänestyksen pohjalta vuoden työtoverin ja esimiehen.

Oman esityksensä vuoden esimiehestä, työtoverista ja opiskelijasta voi käydä jättämässä UEF intrassa. Esitykset perusteluineen tehdään perjantaihin 30.4.2010 mennessä verkkolomakkeella, joka löytyy tästä linkistä

Kukanpäivää eli Flooran päivää vietetään 13. toukokuuta ja se on ollut Suomessa perinteinen ylioppilaiden juhlapäivä. Päivä on samalla Maamme-laulun päivä, sillä sävellys esitettiin ensi kerran kyseisenä ylioppilaiden juhlapäivänä vuonna 1848. Vaikka Flooran päivän juhlinta on jäänyt myöhemmin vappuhumun jalkoihin, on monissa yliopistoissa päivää juhlistettu eri tavoin. Joensuun yliopistossa vietettyjä Flooran päivän perinteitä jatketaan Itä-Suomen yliopistossa.

Flooran päivän juhla järjestetään tänä vuonna Joensuun ja Kuopion kampuksilla toukokuun 11. ja 12. päivä. Myös palkinnot jaetaan kampuskohtaisesti: Joensuun ja Savonlinnan kampukset yhdessä ja Kuopiossa omansa.

Itä-Suomen yliopisto jakaa Flooran päivänä myös kunniamerkkejä. Joensuussa jaetaan Joensuun yliopiston ansiomerkit, jotka Kuopiossa jaettiin jo viime vuoden puolella. Valtion virka-ansiomerkit jaetaan samana päivänä molemmilla kampuksilla ennen iltajuhlaa.

Kaikille avoin Flooran päivän juhla järjestetään Joensuussa tiistaina 11. toukokuuta kello 18–22 Carelian aulassa ja Kuopiossa keskiviikkona 12. toukokuuta kello 16.15–20.30 Snellmanian ala-aulassa. Juhlaan ilmoittaudutaan etukäteen UEF intrassa Flooran päivän sivuilta.

”Hyvää musiikkia ja ruokaa on luvassa”, kertoo Marja Mikkonen, joka hoitaa molempien kampusten juhlajärjestelyjä yhteistyössä Katri Karjalaisen kanssa.