Keikka-arvio: Hetken hupia Tähkästä

Teksti: Anni Ylönen
Lauri Tähkää laulattaa “suomalaisen miehen intohimo suomalaiseen naiseen”.

Lauri Tähkä tarjosi lauantai-illan viihdykettä Kuopiossa marraskuun alussa. Vien sut täältä kotiin -kiertueen neljäs esiintyminen oli reipasta rokkia ja rentoa rupattelua loppuunmyydylle salille.

Tähkän kappaleissa kaikuu rakkaus tai sen puute, artistin omien sanojen mukaan “suomalaisen miehen intohimo suomalaiseen naiseen”. Kappaleet ovat teksteiltään ja säveliltään helposti lähestyttäviä rakkauslauluja – kepeän romanttisia mutta suorapuheisia – joita juroimmatkin fanit uskaltavat tulla kuuntelemaan.

Reilu kaksituntinen keikka oli monipuolinen paketti, johon sisältyi muutama Elonkerjuun aikainen läpimurtohitti, monia vauhdikkaita biisejä sekä jokunen herttainen balladikin. Pohjalaisen artistin äskettäin esitetty panos Vain Elämää -sarjaan kuului myös muutaman lainakappaleen muodossa. Lava ei ollut yksin Tähkän vaan myös muu bändi taitoineen pääsi hyvin esille esimerkiksi lupsakoissa akustisissa kitaraduoissa.

Tähkä oli esiintyjänä rento ja huolettoman oloinen, itseironinen hassuttelija. Hän huomioi yleisön hyvin katsekontakteilla ja vuoropuheluilla. Toisinaan ilmapiiri oli niin rempseä, että pikkujoulutunnelmainen yleisö toi saliin lähiöpubin henkeä huutelemalla enemmän tai vähemmän asiattomia välikommenttejaan. Viimeisissä kappaleissa yleisö riehaantui lopullisesti, pääsi irti konserttisalin istuinten kahleista ja heilui musiikin tahdissa seisaaltaan.

Reilu kaksikymmentä kaupunkia kattava kiertue jatkuu jouluun saakka. Suurin osa konserteista on jo loppuunmyyty.

Lauri Tähkä Kuopion musiikkikeskuksella 5.11.2016.