Kaupunginorkesterissa folk-klassikoita

JOENSUUEmma Salokoski ja Johanna Iivanainen tulkitsevat Roberta Joan Andersonin, eli Joni Mitchellin klassikoita Joensuun kaupunginorkesterin viihdekonsertissa 2. lokakuuta. Konsertin johtaa Mitchellin tuotantoon perehtynyt kapellimestari Petri Juutilainen, joka on myös sovittanut suuren osan kuultavista orkesterisovituksista.

”Monipuolinen genretaituri Joni Mitchell on vakiinnuttanut asemansa populaarimusiikin kirjallisuudessa vaikutusvaltaisten laulaja-lauluntekijöiden joukossa. Mitchellin suosion ovat rakentaneet myös oivaltavat ja puhuttelevat sekä tunteikkaat lyriikat, jotka käyvät edelleen tämän päivän teemoihin”, konserttitiedotteessa kuvaillaan.

Kriitikoiden hehkuttama kanadalainen laulaja-lauluntekijä Mitchell on vaikuttanut voimakkaasti monen musiikkigenren muusikoihin. Rolling Stone on arvioinut hänen Blue-albuminsa kaikkien aikojen parhaaksi naisen tekemäksi albumiksi. Asemansa Mitchell loi 60-luvulla sukupolvensa tuntoja peilaamalla.

Salokoski on julkaissut kolme albumia yhtyeellä Emma Salokoski Ensemble ja kaksi albumia yhtyeellään Quintessence. Iivanainen on puolestaan levyttänyt jazzia, accappellaa, poppia, dancea ja lastenmusiikkia.

Sinfonista viihdettä Joni Mitchellin folk-klassikoiden parissa Carelia-salissa 2. lokakuuta kello 19