Karjala-soulin suurlähettiläiden mestariteos

Vuoden 1989 lokakuussa ilmestynyt Hyvää päivää esitteli akustisesti svengaavan Neljä ruusua- soundin. Albumin äänitystä ja julkaisua oli edeltänyt runsaasti akustista keikkailua vuonna 1988.
Pahin teinidepressio oli huudettu julki kahdella ensimmäisellä, sinänsä varsin laadukkaalla pitkäsoitolla, Neljä ruusua sekä Kasvukipuja, jotka molemmat ilmestyivät vuonna 1987. Paraisilla äänitetyn ja Mats Huldenin tuottaman Hyvää päivää -longarin biisiaarteisto oli ensisijaisesti Ilkka Alangon käsialaa.

Molempien levypuoliskojen avausraidat Anarkiaa ja Beibi sä oot mun ovat kokonaisuuden räväkimmät esitykset ja niiden vastapainoksi Vastaa! huokuu melankoliaa iskevällä vatkaussoundilla höystettynä. Kode Koistisen säveltämä Matkalla ja musiikillisesti koko kvartetin yhteistuotos Rakkauden varkaat lukeutuvat albumin huippuhetkiin, kuten myös upeasti svengaava Huonot tavat sekä maalailevampi Vaivaistalot. Venäjän Karjalan-matkalla syntynyt Lade Laakkosen sävellys, nimikkobiisi Hyvää päivää rullaa unelmanomaisesti.
Aivan oma lukunsa on kokeellinen päätösraita Unikuvia. Hyvää päivää voi sisältää tuttua ja turvallista musiikkia, mutta kuitenkin se tarjoaa kymmenen Neljä ruusua –klassikkoa.
Pimeys on portti päivänvaloon ja kiven jälkeen puu maistuu suklaalle. Kiitoksia Ruusut!

Neljä Ruusua nähdään myös Ilosaarirockissa 2011