Kampussiirto työllistää ISYYn uutta hallitusta

Teksti ja kuvat: Iisa Manninen
Ainejärjestöissä ja edustajistossa aiemmin vaikuttanut Juuso Sikiö johtaa tämän vuoden ISYYn hallitusta.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallituksen puheenjohtaja Juuso Sikiö on tyytyväinen uuteen hallitukseen.

”Tämä on se oma Dream Team, minkä olisin itsekin kasannut. Nyt vuoden alussa jokainen hallituslainen sisäänajaa itsensä omiin tehtäviin”, kertoo tuore puheenjohtaja.
Vuoden aikana hallitusta tulee työllistämään erityisesti Savonlinnan kampussiirto Joensuuhun.

”Tällä hetkellä vaikuttaa, että kaikki asiat menevät mukavasti ja sujuvasti, mutta se on kumminkin niin massiivinen juttu, toisaalta se Savonlinnan alasajo ja toisaalta myös sen siirtyminen tänne. Siinä tulee ottaa huomioon monta yksityiskohtaa, esimerkiksi opintojen sisällöt, niin että kaikki pystyvät opiskelemaan luontevasti ilman väliinputoamisia”, pohtii Joensuussa teologiaopintoja viimeistelevä ja yhteiskuntatieteitä ensimmäistä vuotta opiskeleva Sikiö.

Lisäksi hän painottaa, että opiskelijoille tulee olla myös riittävästi asuntoja tarjolla, sekä Joensuussa tulee olla riittävät tilat opiskeluun kuin myös ruokaloiden suhteen. Myös ainejärjestöjen tulee pystyä luontevasti muuttamaan kaupungista toiseen.

Sikiö toimi edellisen edustajiston ensimmäisenä varapuheenjohtajana, jonka myötä innostui hakemaan hallitukseen.

”Tavallisena ISYYn jäsenenä ei kauheasti ymmärtänyt mikä se ISYY oikein on, se oli niin hahmoton ja epämääräinen. Edustajistossa vihdoin hoksasi, että tässähän pystyy konkreettisesti ohjaamaan ISYYn suuntaa, paljonko on rahaa, mihin sitä käytetään ja mitä tapahtuu.”

Nyt hallituksen puheenjohtajana hänen tehtävänään on pitää huolta siitä, että hallitus toimii hyvin ja tehokkaasti. Vuoden alussa on paljon asiakirjoihin ja toimintatapoihin perehtymistä. Puheenjohtaja toimii ISYYn kasvoina ja äänenä, esimerkiksi sidosryhmille.

ISYYn hallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi ja Kuopion kampuspuheenjohtajaksi valittu Heidi Hämäläinen pyrkii myös olemaan apuna Savonlinnan muutossa niin paljon kuin pystyy.

”Kampussiirto on iso asia, mutta tulee myös muistaa että hallituksen on toimittava tasaisesti koko vuosi kaikilla sektoreilla, ettei kohdisteta huomiota vain yhteen asiaan”, kertoo sosiaalipsykologiaa neljättä vuotta opiskeleva Hämäläinen. Hänen tehtävänään on koordinoida hallituksen toimintaa Kuopiossa ja hoitaa arkisia juoksevia asioita, sekä pysyä kärryillä siitä, mitä Kuopiossa ylipäätään tapahtuu.

”Odotan kiireistä arkea, sekä uusia haasteita ja tuttavuuksia. Jännittää, mutta lähden hyvällä mielellä tulevaan.”

Myös Juuso Sikiö odottaa arvokkaita ja hauskoja kohtaamisia, sekä sitä, että pystyy olemaan vaikuttamassa itäsuomalaisessa opiskelijapolitiikassa ja parantamassa opiskelijoiden olosuhteita.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallitus koostuu tänä vuonna kymmenestä Itä-Suomen yliopisto-opiskelijasta. Heidän tehtävänään on toteuttaa ylioppilaskunnan ylintä päätäntävaltaa käyttävän, edustajiston, päättämiä asioita. Uusi hallitus valittiin edustajiston kokouksessa viime vuoden loppupuolella 8.12.2017. Tuore hallitus järjestäytyi vielä ennen joulua kokouksessaan, jossa se sopi vastuualueistaan.

Katso myös videolta mitä hallituslaiset lupaavat tehdä opiskelijoiden hyväksi tulevana vuonna.