JOENSUU – Väite kuuluu: Taide on anarkistista. Yliopistolaiset haastetaan nyt määrittelemään taideteos mieleiseksekseen. Joensuun kampuksen kulttuurikerho Kulttis haluaa räjäyttää taiteen ympäri kampusta julkistamallaan kilpailulla.
”Taide survoo itsensä läpi. Taide määritellään siten, että sitä ei voi määritellä. Taidetta ei voi käskeä, kouluttaa, tai komentaa”, Kulttis paaluttaa julistuksessaan.
Kilpailun tavoitteena on tuoda harmaalle ja ankealle kampusalueelle jotain uutta. Osallistua voivat niin opiskelijat kuin henkilökuntakin.
”Työ voi olla vaikka kasa maalattuja kiviä, runo kirjaston kirjan välissä, kaulaliina puun ympärillä, performanssi, juliste tai mitä ikinä keksitkään. Vain mielikuvitus on rajana”, Kulttis haastaa.
Työstään tai teoksestaan pitää ottaa valokuva tai valokuvia ja lähettää se kulttiksen sähköpostiin (kulttis@gmail.com). Kilpailuaika jatkuu 29. marraskuuta saakka.
Voittajat julkaistaan Kulttiksen vuoden viimeisissä bileissä Teatteriklubilla perjantaina 3. Joulukuuta, ja palkitaan kirjapalkinnolla ja ilmaisella sisäänpääsyllä Teatteriklubin bileisiin.
Jos haluaa osallistua nimimerkillä, on se mainittava erikseen. Useammallakin työllä saa osallistua.
Parhaat työt kootaan näyttelyksi 7.–10. Joulukuuta.
——————————————————————————–
Anarkistisen taiteen julistus2h>
Taide on anarkiaa. Sitä ei voi määritellä, sitä ei voi luokitella tai lokeroida. Taide ei nöyristele eikä sievistele, ei kumarra, matele tai alistu. Taide tunkeutuu kaikkialle, se ryömii pienestä kolosta, ujuttautuu takintaskuun, kiipeää kattoon ja vessan seinään, seinästä läpi alikulkutunneliin ja hylättyihin rakennuksiin.
Taide survoo itsensä läpi. Taide määritellään siten, että sitä ei voi määritellä. Taidetta ei voi käskeä, kouluttaa, tai komentaa.
Yhteiskunta ei halua tukea taidetta, koska taide ei palvele ketään, se asettuu yhteiskunnan ulkopuolelle ja paljastaa sen.
Ihmiset eivät halua tukea taidetta, koska pelkäävät omia virheitä ja rajojaan. Taide tulkitsee ja muokkaa, elää ja kehittyy omilla ehdoillaan.
Tämä on julistus. Tämä on taidetta. Sinä olet taidetta, toteuta sitä.
——————————————————————————–